EKER:”Pirinç Yerine Bulgur Yiyelim”

EKER:”Pirinç Yerine Bulgur Yiyelim”

Tarım Bakanı Mehdi Eker, pirinç fiyatlarındaki artışla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Pirinçte spekülasyon olduğunu söyleyen Eker, şunları söyledi:

Arz eksikliğinden kaynaklanan bir sorun söz konusu değil. Son 5 yılda pirinç üretimi 2 katına çıktı. 2007 yılında 650 bin ton pirinç üretiyoruz. Elimizde 120 bin ton pirinç var şu an itibariyle. Arzla ilgili sorun yok. Depolarda ve limanlarda 210 bin ton pirinç var.

Bazı firmalar ellerinde bulunan pirinci piyasaya sürmüyor. Acaba fiyat yükselir mi diye ürünü bekletiyorlar. TMO Piyasayı rahatlatmak için yurtdışında getireceği pirinç var. Sıfır gümrükle getireceğiz. Spekülasyon maksadıyla fiyatları anormal yükselten spekülatörlerin kullandıkları silah ellerinde patlamış olacaktır.

Ticareti fırsatçılık alanı olarak görülmemesi gerekiyor. Ticarette kar olmalıdır. Ama bunun da ekonominin kuralları gereği belirli bir marjdan ve vicdan anlayış içinde yapılması gerekiyor.

Hasat sezonu sonuna kadar pirinç var. Vatandaş endişeye kapılmasın. Fiyatlardaki artışın yakında makul düzeye ineceğini düşünüyorum.

Birey olarak tepkimizi koyalım. Gerekirse 5 gün yemeyelim. Bulgur yiyelim. Tek başına bir tedbir olarak telaffüz etmedim. İçimden böyle bir tepki koymak geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum