Durmuş Yücel:DGD(DOĞRUDAN GELİR DESTEĞİ)

Durmuş Yücel:DGD(DOĞRUDAN GELİR DESTEĞİ)

değerli üretici kardeşlerim.ben 1596 m2 tapulu fındık bahçesine sahibim ve DGD parası almak için başvurdum.dikkatinizi çekmek istediğim bir konu var. bakın nasıl sömürülüyoruz. istenen belgeleri tamamlayıp ziraat odasına gidiyorsunuz odaya kayıt olu

DGD (DOĞRUDAN GELİR DESTEĞİ)

Değerli üretici kardeşlerim. Ben 1596 m2 tapulu fındık bahçesine sahibim ve DGD parası almak için başvurdum. dikkatinizi çekmek istediğim bir konu var.

Bakın nasıl sömürülüyoruz.

istenen belgeleri tamamlayıp ziraat odasına gidiyorsunuz odaya kayıt olup 15 tl ödüyorsunuz.

1 yıl için daha sonra kayıt sildiremezsiniz.

Muhtara onaylatıp tarım il müdürlüğüne gidiyorsunuz mazot yardımı dekar (dönüm )başına 7,5 tl ödüyor.

Bana 10 tl lik makbuz yazıp bu parayı tahsil etmeden ürün bazlı desteği alamayacağım hatırlatılıyor ve 20 gün sonra tekrar gelmem söyleniyor.

Tekrar gidiyorum işlenmemiş. Sonra tekrar neyse görevli arkadaş soruyor ne kadar arazin var diye söylüyorum 1596m2 yerin az olduğu için çıkmıyor diyor ve bir tebessümle nihayet çıktı veriyor bu kırmızı ile çizdiğim yerleri doldur arkadaşa teslim et diyor. Neticede doldurup, imzalayıp veriyorum.

Bir 10 tl lik daha makbuz parası ödüyorum. Ve soruyorum görevli arkadaşa mazot desteği kaç lira  aldığım cevap7,5 tl. ama diyorum size bu desteği almak için ben 10 tl verdim. gülümsüyor ve bunu almazsanız doğrudan gelir desteğini alamazsınız. ne yapalım yapacak birşey yok diyip çıkıyoruz.

Şimdi bunda ne var diyeceksiniz. Benim gibi küçük üreticiler zarar ediyorlar mazot parasının 2 katını verdim. Ziraat odasına verdiğin 15 tl nin hesabına gelince 1-9 dönüm yeri olan vatandaş13 tl 9-19 dönüm arazisi olan üretici 18 tl ödüyor.

Şimdi kısaca 9 dönüm yeri olanın kazancına bakalım 9*7,5:67,5 tl mazot yardımı masrafı 23 tl en azından 45 tl kalıyor.

Peki bana ne kalıyor.

1,5*7,5:11,25tl masraf 23 tl DGD yi katmıyorum. cepten giden 2 katı 1 günlükte yevmiye araba parası karım ne? nasıl destekse artık.

kaydımı iptal ettiremiyorun bu parayı destek alamadığım yıllarda da ödeyeceğim.

her yıl değişiklik olmayan yerlerde de kayıt istiyorlar.

gidince de bu parayı alıyorlar.

belkide vergi olarak devlete bu kadar para ödemiyoruz.

bu yazıma bugün gülüp geçeceksiniz ama yarının neler getireceğini kimse bilemez bu aldığınız mazot paralarını odaya geri ödesenizde kurtulamayacaksınız.

sevgi ve saygılarımla.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum