Dönüm Parası Bu  Sene Son Kez

Dönüm Parası Bu Sene Son Kez

Fındık-SEN Genel Başkanı Kutsi YAŞAR yaptığı açıklamada ; Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 yılı Tarımsal destekleri açıkladı. Bu açıklamaya göre kamuoyunda dönüm parası olarak da bilinen alan bazlı fındık ödemeleri daha önc

 

FINDIĞA ALAN BAZLI DESTEK UZATILMAYACAK

 

  Fındık-SEN Genel Başkanı Kutsi YAŞAR yaptığı açıklamada ;                        Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 yılı Tarımsal destekleri açıkladı.

Bu açıklamaya göre kamuoyunda dönüm parası olarak da bilinen alan bazlı fındık ödemeleri daha önce programda belirlendiği gibi bu yıl son kez ödenecek.

 

Bilindiği gibi 3 yıl önce Alan Bazlı Destek Programı çerçevesinde fındık üreticilerine dönüme 150,00 TL ödeme yapılmaya başlanılmıştı.

 

Bu yıl son kez ödenecek bu desteğin uzatılacağına  yönelik bazı açıklamalar AKP bölge milletvekilleri tarafından yapılmıştı. Ancak Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından açıklanan tarımsal destekler programında   dönüme 8,50 olarak verilen Mazot ve Gübre desteğinin devam ettiği,dönüm parası olarak bilinen alan bazlı fındık desteğinin uzatılmayarak programdan kaldırıldığı görülmüştür.

 

AKP hükümetinin Fındık üreticileri lehine lisanslı depoculuğu başlatmadan  almış olduğu  bu karar fındık fiyatları üzerindeki belirsizliği daha da arttıracaktır, dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.