"Dönüm Paraları" Mart ta Ödenecek

"Dönüm Paraları" Mart ta Ödenecek

oplamda 650 milyon lira ödeme yapılmıştı. Geçtiğimiz yıl Ordu'da 95.671 üreticiye 234 milyon lira alan bazlı gelir desteği primi ödenmişti. Bu yıl bu miktar biraz daha artmış görünüyor. Ayrıca bu ödemenin haricinde mazot ve gübre desteği de Şubat ayı içer

 

AKP Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, halk arasında "Dönüm Başı paraları" denilen, 'Alan Bazlı Destek Ödemeleri'nin Mart ayı itibariyle başlayacağını belirtti.

"Dönüm Paraları" Mart ta alınacak

Adalet ve Kalkınma Partisi Ordu Milletvekili Yılmaz, fındık üreticilerini yakından ilgilendiren 'Alan Bazlı Destek Ödemeleri'nin Mart ayı itibariyle başlayacağını belirtti.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, 2009 yılının Haziran ayında açıklanan fındık stratejisi kapsamında fındık üreticilerine dönüm başına ödenen 150 liralık prim desteğinin Mart ayı içerisinde Ziraat Bankası aracılığıyla ödenmeye başlayacağını söyledi. Yılmaz, "Konuyla ilgili olarak Sayın Tarım Bakanımızın da bir açıklaması oldu. Tarım Bakanımız Ordu'nun da içinde olduğu Alan Bazlı Destek Ödemeleri'nin Mart ayının ortasında yapılacağını açıkladı" dedi.

 Yılmaz, "Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı fındık üreticilerine toplamda 707 milyon lira ödeme yapılacak. Geçen yıl toplamda 650 milyon lira ödeme yapılmıştı. Geçtiğimiz yıl Ordu'da 95.671 üreticiye 234 milyon lira alan bazlı gelir desteği primi ödenmişti. Bu yıl bu miktar biraz daha artmış görünüyor. Ayrıca bu ödemenin haricinde mazot ve gübre desteği de Şubat ayı içerisinde üreticilerimize ödenecek" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.