DOKA Hibesinde Son Gün 30 Eylül

DOKA Hibesinde Son Gün 30 Eylül

“2010 yılı mali destek programı kapsamında 86 başarılı proje ile bölgeye toplam 13 milyon 900 Bin 988 TL kaynak aktarımında bulunan Ajans, yeni mali destek programıyla turizme yönelik küçük altyapı projelerine 5 milyonTL hibe desteği ayırdı.

 

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından teklif çağrısına çıkan ‘Turizme Yönelik

Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

 DOKA'dan Hibe için  Son Gün 30 Eylül

 

Valilik İl Genel Meclisi Salonu’nda yapılan toplantıya, DOKA Ordu Yatırım ve Destek Ofisi Uzmanları Kemal AKPINAR ve Burcu TAHMAZ, Trabzon Yatırım ve Destek Ofisi Uzmanları Ali Pasa HEKİMOĞLU ve Nuran TORUN, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve sivil toplam kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

 

DOKA Trabzon Yatırım ve Destek Ofisi Uzmanı Nuran TORUN, DOKA’nın 2011 yılı ilk mali destek programında turizme yönelik küçük altyapı projelerini desteklemeye devam ettiğini söyledi.

 

Toplantıda, DOKA’nın faaliyetleri hakkında bilgi veren ve 2011 yılı turizme yönelik küçük ölçekli altyapı mali destek programı’nın sunumunu gerçekleştiren DOKA Uzmanı TORUN, 2010 yılında 86 projenin başarılı olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “2010 yılı mali destek programı kapsamında 86 başarılı proje ile bölgeye toplam 13 milyon 900 Bin 988 TL kaynak aktarımında bulunan Ajans, yeni mali destek programıyla turizme yönelik küçük altyapı projelerine 5 milyonTL hibe desteği ayırdı. Kaymakamlıklar, kamu kurum ve kuruluşlarının bölge, il ve ilçe müdürlükleri; bakanlıklara bağlı kurum, kuruluş ve enstitüler; yerel yönetimler İl Özel İdaresi, belediyeler ve tüzel kişiliği haiz bağlı kuruluşları, köy muhtarlıkları, 5355 Sayılı Mahalli idare birlikleri kanunu doğrultusunda kurulmuş birlikler Köylere hizmet götürme birlikleri, sulama birlikleri vb. Üniversiteler, sanayi ve ticaret odaları ve kooperatiflerin başvuru sahibi olabileceği program, DOKA Bölge Planı’nda belirtilen belli önceliklere istinaden tasarlanmıştır. Bu bakımdan, program’ın katkıda bulunmayı hedeflediği bölgesel kalkınma öncelikleri özetle bir bütün olarak sürdürülebilir turizm altyapısını geliştirmek, doğal ve kültürel kaynakların kullanılırken korunmasını sağlamak ve turizm odaklı mekan yaşam kalitesini yükseltmektir.”

 

Programdan yararlanmak isteyen kurum ve kuruluşların 30 Eylül 2011 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerektiği de belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.