ÇETKODER:Bağ-Kur borçlusunun faizini silin

ÇETKODER:Bağ-Kur borçlusunun faizini silin

ÇETKODER bir kez daha Prim borcu bulunan Esnaf için yetkililere seslendi. Bağ-Kur borçlusunun faizinin silinmesi anaparanın taksitlendirilmesi istemini tekrarladı.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) bir kez daha Prim borcu bulunan Esnaf için yetkililere seslendi. Bağ-Kur borçlusunun faizinin silinmesi anaparanın taksitlendirilmesi istemini tekrarladı.

“Borçların faizini bari silin

anaparayı  taksitlendirin”

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “17 Aralık 2009 günü kamuoyuna açıklayarak devletimizin yetkili ve ilgililerine seslenerek Bağ kur primi borçluları için bir çalışma yapmalarını istemiştik. Küçük esnaf, kobi, orta ölçekli esnaf gerçekten perişan halde. Ekonomik açmazlardan dolayı inanın Bağ-Kur primini ödeyemez hale gelmiş ve ödeyemiyor. Dolayısıyla zaten ödeyemediği içinde devletten sağlık hizmeti alamıyor. Devlet hiçbir sosyal güvencesi olmayana, işi olmayana vergi vermeyen vatandaşına elini uzatırken sosyal güvencesi olup da primini yatıramadığı için sağlık hizmeti alamayan bu kesimi de görmeli.

Durum vahim. İçinden çıkılamaz hale gelmiştir. Artık esnafın dayanacak hali kalmamıştır. Bu işin içinden çıkamıyor. Lütfen her biri birer tüketici olan küçük esnaf, sanayici ve iş kesiminin, prim borcunu değil, borcun faizini iptal edip kalan borcu (anapara alacağı) bir kereye mahsus taksitlendirin.

Bu arada devletin kasasına da para girecektir. Ayrıca bu kesimi de rahatlatmış olacaksınız.

 En önemlisi YAŞAM hakkı... Üstelik sağlıklı yaşam... Bunlar pirimi ödeyemediği için sağlık hizmeti de alamıyorlar.

Gittiğimiz gezdiğimiz her yerde inanın esnaftan bunu duyuyor ve işitiyoruz. Lütfen bu sese kulak verin” diyerek Bağ kurlu esnaf hakkında talepte bulundu.

BU HUSUSTA ACİL ÇALIŞMA YAPILSIN

Göktaş, “Devletimiz adaletli, merhametli elini bu kesime de uzatsın. Ve bu sosyal yarayı da sarsın. Zor değil. Bu bağlamda bu hususa destek verecek olan herkese şimdiden tüm mağdur Bağ-kur"lular adına teşekkür ediyoruz. Lütfen bu talepler sonuçsuz kalmasın. 2010 yılında yeni bir sayfa açılmalı ve bu sayfada Bağ-kur"lu kesimde rahatlatılmalıdır” dedi.

ÇETKODER GENEL MERKEZİ İRTİBAT: [email protected]
ÇETKODER YAZIŞMA BİLGİ VERME BASIN DUYURUSU GURUBU:
http://groups.google.com.tr/group/cetkoder
ÇETKODER ACİL BİLGİ İŞLEM İRTİBAT TEL: 0. 535.475 70 06

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.