Büyükbaş Besicilikte Teşvik

Büyükbaş Besicilikte Teşvik

Ordu Tarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Et ve Balık Kurumu yerli üretimi teşvik etmek ve üretim planlaması yapmak için “Sözleşmeli Besicilik Alım Uygulaması” başlatmıştır. İl Tarım Müdürlüğümüz ile Et ve Balık Kurumu arasında yapılan görüşmeler ne

 

Büyükbaş Besicilikte Teşvik 

Ordu Tarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Et ve Balık Kurumu yerli üretimi teşvik etmek ve üretim planlaması yapmak için “Sözleşmeli Besicilik Alım Uygulaması” başlatmıştır. İl Tarım Müdürlüğümüz ile Et ve Balık Kurumu arasında yapılan görüşmeler neticesinde bu uygulamaya ilimizde büyükbaş hayvancılık yapan yetiştiricilerimizde katılabileceklerdir.

“Sözleşmeli Besicilik Alım Uygulamasına” göre Et ve Balık Kurumu ile yetiştirici arasında “Büyükbaş Besicilik Sözleşmesi” yapılacak, yetiştirici hayvanlarını kendi imkânları ile besleyecektir. Sözleşme hükümleri çerçevesinde besiye alınacak ve kesim zamanı kombinaya teslim edilecek besi tosun miktarı 10 baştan aşağı olmayacaktır. Besiye alınabilecek tosunlar yerli ırk, kültür ırkı veya kültür ırkı melezi büyükbaş hayvanlardan oluşacak, 6 ay ile 24 ay yaşta ve karkas ağırlığı 150-350 kg arasında olacak ve bu hayvanlar 4 ile 12 aya kadar yoğun besiye tabi tutulacaktır. Besiye alınan hayvanların resmi evrakları (pasaport, veteriner sağlık raporu /menşe şahadetnamesi) yetiştirici tarafından kombinaya teslim edilecektir. Besici sözleşme yapacağı kombinaya beher hayvan için 350 TL. tutarında teminat verecektir. Teminat nakit para olabileceği gibi banka teminat mektubu şeklinde de verilebilecek, besi sonunda yetiştiriciye geri iade edilecektir. Kesimde karkasın kg’ına 13 TL ödenecek olup;  % 57 randımanlı karkas için sözleşmeli besiciye 20 kuruş/kg ilave fiyat uygulanacaktır.

Yetiştiricilerimiz konu ile ilgili ayrıntılı bilgileri ve “Büyükbaş Besicilik Sözleşmesini”  İl/İlçe Tarım Müdürlüklerimizden ve Et ve Balık Kurumunun web sayfasından temin edebilirler.

Tüm büyükbaş hayvan yetiştiricilerimize duyurulur" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.