“Borçların faizini silin anaparayı taksitlendirin”

“Borçların faizini silin anaparayı taksitlendirin”

Devlet hiçbir sosyal güvencesi olmayana elini zatırken sosyal güvencesi olup da primini yatıramadığı için sağlık hizmeti alamayan bu kesimi de görmeli. Durum vahim. İçinden çıkılamaz hale gelmiştir. Artık esnafın kıpranacak hali kalmamıştır. Satacak s

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) de Bağ-Kur borçlusunun faizinin silinmesi ana paranın taksitlendirilmesi istemine destek verdi.
Devlet hiçbir sosyal güvencesi olmayana elini uzatırken sosyal güvencesi olup da primini yatıramadığı için sağlık hizmeti alamayan bu kesimi de görmeli. Durum vahim. İçinden çıkılamaz hale gelmiştir. Artık esnafın kıpranacak hali kalmamıştır. Satacak savacak elinde bir malı da yoktur.

“Borçların faizini silin anaparayı taksitlendirin”

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “8 Aralık 2009 günü HAK İHLALLERİ raporumuzda da kamuoyuna detayları ile açıkladık.

Küçük esnaf, kobi, orta ölçekli esnaf perişan halde. Ekonomik açmazlardan dolayı inanın Bağ-Kur primini ödeyemez hale gelmiş ve ödeyemiyor. Dolayısıyla zaten ödeyemediği içinde devletten sağlık hizmeti alamıyor.

En önemlisi YAŞAM hakkı... Üstelik sağlıklı yaşam...  Bunlar pirimi ödeyemediği için sağlık hizmeti alamıyorlar.

Devlet hiçbir sosyal güvencesi olmayana elini uzatırken sosyal güvencesi olup da primini yatıramadığı için sağlık hizmeti alamayan bu kesimi de görmeli.

Durum vahim. İçinden çıkılamaz hale gelmiştir.

Artık esnafın kıpranacak hali kalmamıştır.

Satacak savacak elinde bir malı da yoktur.

 Bu işin içinden çıkamıyor. Ve üstelik devlet bu gün açıkladığı bütçede Sosyal güvenlik kurumunun alacakları içinde büyük kayıp olan bu prim borçları da var.

Lütfen her biri birer tüketici olan küçük esnaf, sanayici ve iş kesiminin, borcunu değil, borcun faizini iptal edip kalan borcu ( ana para alacağı) bir kereye mahsus taksitlendirin.

Bu arada devletin kasasına da para girecektir. Ayrıca bu kesimi de rahatlatmış olacaksınız.

En önemlisi YAŞAM hakkı...

Üstelik sağlıklı yaşam...

Bunlar pirimi ödeyemediği için sağlık hizmeti alamıyorlar.

Gittiğimiz gezdiğimiz her yerde inanın esnaftan bunu duyuyor ve işitiyoruz. Lütfen bu sese kulak verin” dedi.

BU HUSUSTA ACİL ÇALIŞMA YAPILSIN

Göktaş, “ Devletimiz adaletli, merhametli elini bu kesime uzatsın. Ve bu sosyal yarayı da sarsın. Zor değil. Bu bağlamda bu hususa destek verecek olan herkese şimdiden tüm mağdur Bağ-kur"lular adına teşekkür ediyoruz. Ayrıca Milletvekili Mehmet Ali Susam"ında mecliste yaptığı konuşmaya bu bağlamda destek veriyoruz. O da bu konuda talepte bulundu. Lütfen bu talepler sonuçsuz kalmasın. 2010 yılına girerken yeni bir sayfa açılmalı ve bu sayfada Bağ-kur"lu kesimde rahatlatılmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.