‘Bir Elin Nesi Var, İki Elin Sesi Var’

‘Bir Elin Nesi Var, İki Elin Sesi Var’

bir beldeye giden, bir bölgeye giden yerli ve yabancı ziyaretçiler o bölge ile ilgili kendi memleketlerine, kendi ailelerine, kendi arkadaşlarına yöresel ürünleri, el sanatlarını alıp götürmek istiyorlar. Ordu’da bu konuda daha önce başlamış olan bazı ça

 

Kadın İstihdamının Desteklenmesi Programı çerçevesinde, yaklaşık bir yıl önce başlayan ‘Bir Elin Nesi Var, İki Elin Sesi Var’ projesinin kapanış programında kadın kursiyerlere sertifika töreni düzenlendi.

 

‘Bir Elin Nesi Var, İki Elin Sesi Var’

 

Törene, Vali Orhan DÜZGÜN, ODÜ Rektör Vekili Prof.Dr.Nuri YILMAZ, Vali Yardımcısı Salih YÜCE, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa YILMAZ, İşkur İl Müdürü Mehmet DÖKTÜR,  Proje Koordinatörü Ersin ERDOĞAN ve kadın kursiyerler katıldı.

 

Ordu Valiliği İl Özel İdaresi, Ordu Üniversitesi, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve İş Kur İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Bir Elin Nesi Var, İki Elin Sesi Var’ projesi kapsamında kadın kursiyerlere sertifika verildi.

 

Sertifika töreninde konuşan Vali Orhan DÜZGÜN, “Ordu Valiliği, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Büromuzca istihdama yönelik olarak hazırlanan projelere ek olarak mikrokredi, UMEM ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızca çok çeşitli dallarda, oto yıkamacılığından lokanta, kuaförden elektrik tamirciliğine varıncaya kadar pek çok alanda vatandaşlarımıza proje yardımı yapmak suretiyle istihdam imkanı sağlamaya gayret ediyoruz” dedi.

“Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var” projesiyle de İşkur’a kayıtlı 100 kadın vatandaşımızı tekstil, el sanatları ve gıda konularında açılacak kurslar neticesinde iş sahibi yapmak, onları bir araya getirerek ortak iş kurma becerilerini geliştirmek, onları iş hayatına sokmak ve aile ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla bu projeyi hazırladık diyen Vali DÜZGÜN, “Ordu Üniversitemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimizin değerli katkılarıyla bu projeyi hayata geçirdik. Bu proje sonucunda da umuyorum ki, projeye katılan, kurslara devam eden arkadaşlarımızdan mutlaka iş hayatına katılanlar olacaktır” diye konuştu.

 

Ordu’nun geleneksel gelir kaynağı olan tarım ürünlerinin dışında son yıllarda turizmde de yol almaya başladığını ve bir turizm kenti olmaya çalıştığını da sözlerine ekleyen Vali DÜZGÜN, daha sonra şunları kaydetti: “Bir yerin turizm kenti olması için oranın doğal güzelliklerinin, tarihi varlıklarının dışında yöresel ürünlerinin de hem yerli hem de yabancı turistlere sunulması, bunun içerisinde mutfak kültürünün yer alması, el sanatlarının yer alması, gelen ziyaretçilere satın alabilecekleri bir hatıra, götürebilecekleri el sanatları ürünlerinin de sunulması önem arz ediyor. Çünkü, bir beldeye giden, bir bölgeye giden yerli ve yabancı ziyaretçiler o bölge ile ilgili kendi memleketlerine, kendi ailelerine, kendi arkadaşlarına yöresel ürünleri, el sanatlarını alıp götürmek istiyorlar. Ordu’da bu konuda daha önce başlamış olan bazı çalışmalar var. Ama bunların yeterli miktarda olduğunu söyleyemeyiz. Bu projenin de katkısı ile üretilecek olan ürünler de bu konuda önemli bir boşluğu dolduracaktır.”

 

Vali DÜZGÜN konuşmasında, projeye katılan kadınlara da teşekkür ederek, “ Projeye katılan kadınlarımızı tebrik ediyorum. Çünkü, bu projeye katılmak, kurslara katılmak gerçekten bir cesaret işi. Aile sorumluluğu, çocuk yetiştirme sorumluluğu gibi gerekçelerle belli bir süre iş hayatına katılamamış, ama daha sonra çalışmayı arzu etmekte olan kadınlarımıza bu imkanı sunmak, bu proje ile mümkün hale gelmiştir. Projenin sonucunda da kursu başarıyla tamamlayan arkadaşlarımızın iş hayatında başarılı bir iş kadını olmalarını temenni ediyorum. Projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen başta proje ortaklarımız olmak üzere, AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nde görev yapan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmanın ardından “Bir Elin Nesi Var, İki Elin Sesi Var” projesini başarıyla tamamlayan kadın kursiyerlere Vali Orhan DÜZGÜN ve diğer protokol mensuplarınca sertifikaları verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.