Bayrak'ın Başını Çenesi Yemiş

Bayrak'ın Başını Çenesi Yemiş

Fiskobirlik'in yüzde 98 hissedarı olduğu Ordu Yağ Sanayinin Genel müdürü Murat Sedat Bayrak'ın iş akdinin fesh edildiği öğrenildi.

Yeşil Giresun Gazetesinin haberine göre "TV'LERE ÇIKIP SATIŞIN YAPILMAMASINI İSTEMİŞTİ "...

Bayrak'ın Başını Çenesi Yemiş

Fiskobirlik'in yüzde 98 hissedarı olduğu Ordu Yağ Sanayinin Genel müdürü Murat Sedat Bayrak'ın iş akdinin fesh edildiği öğrenildi.

FKB Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Genel müdür Bayrak'ın iş akdinin dün itibarı ile fesh edildiğini belirterek, “Tabiî ki kendisinin hukuki yollara başvurma hakkı vardır” dedi. Bayraktar, Ordu Yağ sanayi genel müdürü Murat Sedat Bayrak'ın kurumla ilgili olarak iş akdinin fesh edilmesi konusunda ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.

TV'LERE ÇIKIP SATIŞIN YAPILMAMASINI İSTEMİŞTİ

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar tarafından yaklaşık 1.5 yıl önce Ordu Yağ Sanayinin başına genel müdür olarak atanan Murat Sedat Bayrak'ın, birlikle olan iş akdinin fesh edilmesine 7 Kasım da yapılan Fiskobirlik Olağanüstü Genel Kurulu öncesinde TV'lere çıkıp Yağ sanayinin satışının yapılmaması yönünde kamu oyu yaratma çabalarının etkili olduğu ileri sürüldü.
Bayrak'ın, FKB Yönetimi ile bu konuda ters düştüğünü belirten çevreler, Yağ sanayi Genel müdürü Murat Sedat Bayrak'ın, birlik genel kuruluna da bu nedenle katılamadığını belirttiler. Fiskobirlik yönetim Kurulu tarafından iş akdinin fesh edildiği belirtilen Bayrak'ın kurumda ki müfettişlik görevine de dönemeyeceği ifade ediliyor.

DAHA ÖNCEDE İKİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ GÖREVDEN ALINMIŞTI

Fiskobirlik'te Lütfi Bayraktar başkanlığındaki yönetim kurulu daha öncede bilindiği gibi iki üst düzey yöneticiyi görevden almıştı. Görevden alınanlardan birisi Fiskobirlik genel müdür yardımcısı olurken, bir diğeri ise EFİT AŞ Genel Müdürü olmuştu.

BAŞKAN 10 TON FINDIĞINI FİSKOBİRLİK'E VERMİŞ

Öte yandan Fiskobirlik yönetim Kurulu tarafından fındık alımlarına başlandığının açıklamasının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar'ın 10 ton fındığını kendisinin ortağı bulunduğu kooperatife verdiği öğrenildi.
Bayraktar, kendisi dışındaki tüm yönetim kurulu üyeleri ile denetim kurulu üyelerinin ve diğer yetkililerin fındıklarını Fiskobirlik'e vereceğini ve ürün bedellerini de bir ay içersinde ödemeyi planladıklarını söyledi.

BAYRAK " BEN İSTİFA ETTİM"

Fiskobirlik Yönetimi tarafından kurumla olan iş akdinin fesh edildiği açıklanan Ordu Yağ Sanayi Genel Müdürü Murat Sedat Bayrak dün yazılı bir açıklama yaparak, "Yağ Sanayi AŞ'nin Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığından yasal haklarım saklı kalmak koşulu ile ben istifa ettim" dedi

 

Önceki gün Fiskobirlik yönetim Kurulu tarafından iş akdi fesh edildiği bildirilen Ordu yağ sanayi AŞ Genel Müdürü Murat Sedat Bayrak dün yazılı bir açıklama yaparak görevinden yasal hakları saklı kalmak koşulu ile kendisinin istifa ettiğini bildirdi. Bayrak açıklamasında 7 Şubat 2008 tarihinden bu yana yürüttüğü görevinden yasal haklarının saklı kalması dahilinde istifa ettiği vurgulayarak şöyle dedi” Satış sürecinin başladığı dönemden bu yana şirkette kurmuş olduğumuz hassa denge bozulmuş, önüne geçilemez bir tahribat başlamıştır. Göstergeler bu durumun sürecin sonuna kadar artarak devam edeceği yönündedir. Şirketle ilgili bu olumsuz döneme tanıklık etmenin zorluğundan dolayı görevimden ayrılma kararı bulunmaktayım. Ayrılış gerekçem kesinlikle Ordu yağ San. AŞ"nin satışını protesto etmekle ilgili değildir. Bu aşamadan sonra Ordu Sağ San. AŞ açısından en doğru olanı satışın bir an önce ve hızla gerçekleşmesidir”

FKB YE DÖNMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Öte yandan önceki gün Fiskobirlik Yönetim Kurulu tarafından kurumla olan iş akdinin fesh edildiği bildirilen Murat Sedat Bayrak"ın Ordu Yağ San. AŞ. Genel müdürlüğü ve yönetim kurulu başkanlığına getirilmesinden önce Fiskobirlik Teftiş Kurulunda müfettiş olarak görev yaptığı biliniyor. Kurumla iş akdinin fesh edildiği bildirilen bayrak"ın, eski görevi olan kurumdaki müfettişliğe ise getirilmesinin mümkün olmadığı ifade ediliyor.

http://www.yesilgiresun.com.tr/haber_detay.asp?haberID=8769

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.