BALIK ; ETİ YUTACAK

BALIK ; ETİ YUTACAK

Eti kilo ile aldığımız günler hayal gibi anılarımızda yerini korurken nedenini Konak kasabına sorduğumuzda ' vatandaşın ekonomik nedenlerden dolayı tenceresinde eti pişiremediğini, bu nedenle esnaf olarak , hiç iç yapamadan kepenk kapattığını' bildirdi.

 

BALIK ; ETİ YUTACAK  
 

20003Yıllardır sofralarımızın vazgeçilmesi olan et ve balık artık  pahallı olması nedeninden dolayı  vatandaşın sofrasında yeteri kadar yer alamıyor. 

Yurttaşların sofrasını bereketiyle süsleyen hamsi , geçtiğimiz günlerde denizden çıkmamaya başladı.

Hamsinin tutulmaması sonucu tezgâhlardaki yeri boş kalırken İstavrit ve mezgit 5 lira ve 7 liradan alıcılara sunuluyor.

Deniz somonunun 10 TL, çupranın 15 TL, Levreğin ise 17 liradan alıcı bulduğu bugün, 22 liralık kemikli et fiyatına  yaklaşması sofralarımızı tadını kaçırdı.

30 senedir balıkçılık yapan Bizim Balıkçının tezgahlarında karadenizin bereketi olan Mezgit'i, gözlerimiz görürken yerli hamsinin yanlış avlanması sonucu göremediğimizde bir gerçek.


Et Ve Dert

20005

Ne demiş atalarımız, et girmeyen eve dert girer...

Eti kilo ile aldığımız günler hayal gibi anılarımızda yerini korurken nedenini Konak kasabına  sorduğumuzda ' vatandaşın ekonomik nedenlerden dolayı  tenceresinde eti pişiremediğini, bu nedenle esnaf olarak , hiç iç yapamadan kepenk kapattığını' bildirdi.

Kemiklisi 22, Kemiksiz  ithal et 25 Tl ye çıkarken kasap çengelleri artık 150 ve 250 gr arası değişen gramajlarla satışa hazır etlerle dolu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.