Bakan Güler'den  zam açıklaması

Bakan Güler'den zam açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, elektrik fiyatlarına şu anda herhangi bir zammın söz konusu olmadığını ancak hesaplamalar yapıldıktan sonra açıklayacaklarını söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler, TETAŞ'ın elektrik zammı için EPDK'ya başvurmasıyla ilgili kendisine yöneltilen sorulara tepki gösterdi.

Bir gazetecinin zammın belirsiz kaldığını belirtmesi üzerine Güler, "Hiç belirsiz kalmadı. O tamamen sizlerin yorumu. 1 Temmuz'da otomatik fiyat sistemine geçeceğimizi biz bildirdik. Ama özel sektörden böyle güzel bir yatırımın yapıldığı bir anda, bunun perdelenmemesi için de size bunu ifade ediyorum.

Ayrıca da TETAŞ kanunen sıfır kar ve zararla çalışan bir kurum olduğu için yaptığı hesaplarda bunu ifade etti. Arkadaşlar bunun üzerinde çalışmalar yapıyorlar. 1 Temmuz'da otomatik fiyat ayarlamasına geçilecek, çalışma böyle" diye konuştu.


Zam oranıyla ilgili soruya ise Güler, "Herhangi bir oran söz konusu değil şu anda. İlgili bakan arkadaşlarımızla bu işi değerlendirelim, önce bir rakam ortaya çıksın, beraber bir değerlendirelim, sonra sizinle de paylaşacağız" yanıtını verdi.


Zam oranının yüzde 25 olup olmadığının sorulması üzerine Güler, "Onlar tamamen sizlerin yorumladığı rakamlar. Böyle bir şey şu anda söz konusu değil. Herhangi bir rakam hiçbirimiz tarafından telaffuz edilmedi şu ana kadar. Şu anda da etmiyoruz. Hesap yapıyoruz, hesap yaptıktan sonra sizlerle bunu paylaşacağız" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.