Arslan:"2009 Karayıl"

Arslan:"2009 Karayıl"

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mustafa Arslan, 1978 yılından beri kötü günleri olduklarını ama 2009 yılı gibi bir kötü yıl geçirmediklerini söyledi. Arslan, 2009 yılının esnaf adına 'kara yıl' olduğunu söyledi.

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mustafa Arslan, 1978 yılından beri kötü günleri olduklarını ama 2009 yılı gibi bir kötü yıl geçirmediklerini söyledi.

Arslan, 2009 yılının esnaf adına 'kara yıl' olduğunu söyledi.

Arslan:"2009 Karayıl"

Esnafın her geçen gün bir bir eridiğini söyleyen Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mustafa Arslan, bu zamana kadar böylesi kötü bir yıl geçirmediklerinin altını çizerek, 2010 yılının daha iyi geçmesini ümit ettiklerini söyledi.

Özellikle Ekim-Kasım aylarında yaşanan fındık fiyatındaki istikrarsızlığın karamsarlığı daha da arttırdığının altını çizen Arslan, "Ordu"da geçim kaynağı fındık. Tek mahsul olan fındık, esnafı tıkadı.

 Esnaf bütün ödemelerini Ekim ve Kasım aylarına endeksledi. O aylarda fındık fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar, inişler-çıkışlar, esnafı da vurdu. O dalgalanmanın etkisi Ocak ayını bitirdiğimiz şu günlerde bile hala sürüyor.

Gerçek olan şu ki, esnafımız evine artık bir ekmek dahi götüremiyor" dedi. 
 "Büyük mağazaların açılış ve kapanış saatlerinin yasalarla belirlenmesini, şehrin dışına çıkarılmasını istiyoruz" 

 "Ordu'da 40 bin civarında esnaf ve sanatkar var. Mevcut nüfusumuz ikiye bile katlasa esnaf sayısı çok fazla. Nüfusa orantılı olsaydı bugün bu sıkıntıları zaten yaşamazdık" dedi.

Hükümet tarafından verilen kredilerden bir çok esnafın yararlanamadığını belirten Arslan, "Hükümet tarafından verilen krediler çok yerindeydi. Fakat bu kredileri alan esnafın sayısı belli. Türkiye"de hizmet sektöründe 400 kişi ile Ordu en fazla kredi kullanan il oldu. Burada 400 kişi kurtulmuş oluyor. Bağkur ve sigortaya borcu olanlar bu krediden zaten yararlanamadı. Hükümet ne kadar kredi sağlarsa sağlasın kredi kullanmada kısıtlama olursa bazı esnaflar dışarıda kalacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.