“Anadolu S.O.S veriyor”

“Anadolu S.O.S veriyor”

Türkiye’de yüzde 7’nin altında büyümenin başarısızlık olduğunu belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Anadolu S.O.S veriyor” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği"nin (MÜSİAD) konuğu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, iç piyasada işlerin bozulduğunu belirterek, “Maalesef bütün Anadolu S.O.S veriyor, alarm veriyor” dedi.

"Alarm zilleri çalıyor"

Beyaz eşya satışlarında 2008"in ilk çeyreğinde görülen yüzde 30"luk düşüşün bunu desteklediğini belirten Hisarcıklıoğlu, inşaat sektöründe demire ve çimentoya gelen artışlarla birlikte alarm zillerinin çaldığını, sektörün batma noktasına geldiğini ve iç piyasadaki durumun hızla ele alınması gerektiğini kaydetti.

"45 milyar dolar bulmamız lazım"

Önümüzdeki dönemde cari açığa dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “2008"de cari açık yaklaşık 45 milyar dolara gelecek. Bütün krizlerin çıktığı yerde bu olmuş. Cari açık finanse edilemediği gün, kriz olmuş. Bu yıl krize girmemek için 45 milyar dolar bulmamız lazım. Çok şükür bu bulunuyor şimdi. Ama yarın uluslararası konjonktür ve içerideki konjonktür karşılıklı olarak bunu tetikleyebilir. O zaman Türkiye krize girer” dedi.

"Ne olur devletimize harcattırmayalım"

Devletin harcama yapmamasını isteyen TOBB Başkanı şunları söyledi: “Devlet ne kadar az harcarsa o kadar az enflasyon ve o kadar hızlı büyüme oluyor. Devlet harcadıkça bizden alınan vergi artıyor. Ne olur devletimize harcattırmayalım. Belki kısa günde rahatlık hissediliyor ama sadece kısa günde.”

“Türkiye yüzde 7"nin altındaki büyümeyi kabul edemez"

Türkiye"nin ancak yüzde 7 büyüyerek zenginleşebileceğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Türkiye yüzde 7"nin altındaki büyümeyi kabul edemez. Bu rakamın altı başarısızlıktır. O yüzden siyasi ve ekonomik istikrara ihtiyaç var” dedi.

Rıfat Hisarcıklıoğlu, zenginleşmek için demokrasiye dört elle sarılmak gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.