Altın anlayışı değişiyor

Altın anlayışı değişiyor

Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Adnan Keskin, Türk insanının altını Avrupalı gibi takı olarak görmeye başladığını söyledi.

Adnan Keskin yaptığı açıklamada, vatandaşların daha önce altını yatırım amaçlı olarak gördüğünü, kesim ve modellerin ikinci planda olduğunu, ancak günümüzde bu anlayışın değiştiğini belirtti. Altının sosyal güvence olarak görülme devrenin yavaş yavaş bittiğini ifade eden Keskin, "Vatandaşlarımız daha önce altını tasarruf amaçlı görüyorlardı. Şimdi bunu Avrupalı gibi düşünmeye başladılar.

 Bijuteri yerine koyup bir aksesuar olarak kullanıyorlar. Bunun en açık örneği çoğu vatandaşlarımız takı mağazalarından altının sahtelerini alıp artık bunları kullanıyorlar" dedi.

Daha önce düğünlerde çok sayıda altın alındığını, ancak şimdi sembolik olarak birkaç tane alındığını dile getiren Keskin, "Kuyumcuların bütün bir kış boyunca beklentisi düğün mevsiminin iyi geçmesi. Altın, daha önce sosyal güvence olarak görülüp çok miktarda alınıyordu.

Özellikle düğünlerde, 10 dal burma bilezik, hasırlar gerdanlıklar alınıyordu. Şimdi sadece meclise çıkmak için sembolik olarak alınıyor. Artık altın yatırım amaçlı değil, günü geçiştirmek için alınıyor. Bunun için bütün büyük firmalar ve kuyumcular arayış içerisine girdi.

Binlerce model çıkarılıyor. Yatırım amaçlı kullanıldığı zaman çok önemli olmayan model kavramı artık büyük önem kazandı. Büyük firmalar altının cazibesi artırmak amaçlı göze hoş gelen binlerce model çıkartıyor. Ayrıca uzak doğudan sektör haline gelen altınla birebir aynı bijuteri ürünleri çok sayıda satılıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.