Almanlardan Ordu İlgisi

Almanlardan Ordu İlgisi

Almanya’nın Worms kentinde bulunan ve 2010 yılında Almanya’nın en iyi Turizm Fakültesi seçilen Almanya Worms Turizm Fakültesi’nden Prof.Dr.Knut SCHERHAG ve Lore GİEGERİCH, Ordu’nun turizm destinasyonu konusunda incelemelerde bulunmak üzere Ordu’ya geldi.

 

Almanya’nın Worms kentinde bulunan ve 2010 yılında Almanya’nın en iyi Turizm Fakültesi seçilen Almanya Worms Turizm Fakültesi’nden Prof.Dr.Knut SCHERHAG ve Lore GİEGERİCH, Ordu’nun turizm destinasyonu konusunda incelemelerde bulunmak üzere Ordu’ya geldi.

Almanlardan Ordu İlgisi

6 Mayıs 2011 Cuma günü akşamı Ordu’ya gelen Alman heyet,  7 Mayıs 2011 Cumartesi günü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü rehberliğinde Ulubey Sayacabaşı’ndaki tesislerde kahvaltı yaptıktan sonra sırasıyla Gürgentepe, Gölköy-Ulugöl, Mesudiye-Yeşilce, Çambaşı Kayak Merkezi ve Vosvos Şenliği alanlarında ile Çambaşı Yaylası Eminem Pınarı mesire yerindeki tesislerde inceleme yaptıktan sonra Ordu’ya döndüler.

 

Alman heyet, 8 Mayıs 2011 Pazar günü de, Ünye-Çakırtepe’de kahvaltılarını yaptıktan sonra sırasıyla Ünye Kalesi, Fatsa-Gaga Gölü, Bolaman Konağı, Yason Burnu, Perşembe-Kışlaönü, Paşaoğlu Konağı’nda incele yaptıktan sonra Boztepe’ye çıktı.

 

Alman heyet, 9 Mayıs 2011 Pazartesi günü ise, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Ordu Yatırım Destek Ofisi Uzmanları Kemal AKPINAR ve Burcu TAHMAZ’ın rehberliği ve eşliğinde, Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’na bir ziyarette bulundu. Ordu Meslek Yüksekokulu ziyareti sırasında, Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Yrd. Doç. Dr. Cavit YAVUZ ile görüşen heyet, yüksekokul binasını gezerek okul bünyesinde sunulan eğitim hizmetleri ve mevcut bölümler hakkında bilgi aldı. Branşlaşma yönünde bir eğitimin yapılandırılması ve sürdürülmesi konusunda önerilerde bulunan heyet, gerekli altyapının hazırlanması durumunda belirli bölümler, eğitim alanları bazında “Öğrenci Değişim Programı” benzeri ortaklaşa eğitim proje ve programları geliştirilebileceğini belirtti.

 

Yüksekokul ziyaretinin ardından, Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi’nde bulunan Ordu Üniversitesi Rektörlüğü ziyaret eden Alman heyet için ODÜ Turizm ve Otelcilik Uygulama Restoranı’nda öğle yemeği düzenlendi. Ordu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cemil YAPAR, Ordu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cavit YAVUZ, Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Cüneyt ÖZATA, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Sevim GÜRDAL, DOKA Uzmanları Kemal AKPINAR ve Burcu TAHMAZ’ın da katılımıyla gerçekleşen yemekte, Ordu ilinin lezzetiyle pek çok damak türüne hitap eden eşsiz yöresel tatları, Alman heyet’in beğenisine sunuldu.

 

Öğle yemeğinin ardından üniversiteden memnuniyetlerini belirterek ayrılan Alman heyet, aynı gün Vali Orhan DÜZGÜN’ü makamında ziyaret etti. Görüşme sırasında Ordu’nun turizm potansiyeline dikkat çeken Vali Orhan DÜZGÜN, Prof.Dr.Knut SCHERHAG’un Ordu’nun turizm potansiyeli hakkındaki görüşlerini aldı. Farklı turizm aktivitelerinin bir arada sunulabileceği paketler oluşturularak ürün tanıtımının etkin bir yolla gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Knut SCHERHAG şunları söyledi: ”Türkiye tüm coğrafyasıyla dünyanın farklı bölgelerinden farklı turist profillerini çekebilecek önemli bir turizm merkezidir. Türkiye’nin turizm açısından sahip olduğu zengin değerleri yalnızca güney sahilleri ve özellikle de Antalya ile sınırlandırmamak gerekir. ‘Deniz-kum-güneş’ tarzı turizmden daha geniş bir turizm anlayışına geçilmeli ve farklı bölgelerde farklı rekabet alanlarına odaklanılmalıdır. Bu çerçevede Ordu ilinde alternatif turizm olanaklarını iyi değerlendirecek bir anlayışın tesisi zorunludur. Özellikle, Ordu ilinde mevcut potansiyel değerlendirilirken destinasyon alanlarının iyi tanımlanması ve bu alanların paket haline getirilmiş bir ürün olarak uluslararası turizm pazarına sunulması önemli bir adım olacaktır. Mesela, destinasyon olarak fotoğraf çekme alanları oluşturulup, fotoğraf çekme hobisi olan turistlerin bu imkandan faydalanması sağlanabilir. Destinasyon alanları belirlenip gerekli altyapı sağlandıktan sonra Alman tur operatörlerine yönelik paket bir program düzenlenebilir.”

Ziyarette, Prof.Dr.Knut SCHERHAG, Üniversitelerarası işbirliği kurulmasının ve bu kapsamda ‘Öğrenci Değişim Programı’ ile imkanlar dahilinde karşılıklı uygulamalı eğitim ve stajların önemine de değindi.

 

Alman heyet, Valilik ziyaretinin ardından Ordu gezisini, Kurul Yerleşkesi ve Eskipazar’daki fidanlık sahasındaki Botanik Bahçesi incelemeleri ile sürdürdü. Üç gün boyunca Ordu’nun turistik öneme sahip mekanlarında gezi ve incelemelerde bulunan Alman heyet, Ordu’daki doğal güzelliklere ve tabiat varlıklarına hayran kaldıklarını belirterek, 10 Mayıs 2011 günü Ordu’dan ayrıldılar.

 

Alman heyetin 3 gün boyunca Ordu’nun turizm destinasyonuna yönelik olarak yaptığı çalışma ziyaretini değerlendiren Vali Orhan DÜZGÜN, “2010 yılında Almanya’nın en iyi Turizm Fakültesi seçilen Almanya Worms Turizm Fakültesi’nin Destinasyon Yönetimi Uzmanı Prof.Dr.Knut SCHERHAG ile Smart Marketing Genel Müdürü olan Bayan Lore GİEGERİCH’in, Ordu’nun turizm destinasyonu konusunda incelemelerde bulunmak üzere Ordu’ya gelmesi ve 3 gün boyunca Ordu’nun turistik öneme sahip mekanlarını gezerek, incelemelerde bulunması, Ordu’da turizmin gelişmesine nemli katkılar sağlayacaktır. 9-13 Mart 2011 tarihleri arasında Berlin’de yapılan Berlin Turizm Fuarı’na katıldığımızda, Alman turistlerin doğa turizmine, eko turizme ilgi duyduklarını söylemişlerdi. Biz de kendilerini Ordu’ya davet etmiştik. Almanya’dan gelen heyet, Ordu’da yaptıkları gezi ve incelemeleri bizimle paylaştılar. Ordu’nun turizm potansiyelinin çok iyi olduğunu ve potansiyelin iyi tanıtılarak, mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini söylediler. Bizler de Alman turistlerin ilimizi tercih etme noktasında kendilerinden destek istedik.” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.