AKP borçlandırdı, şimdi batıyoruz

AKP borçlandırdı, şimdi batıyoruz

Merkez Bankası’nın verilerine göre 2009 yılında kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısı ikiye, bireysel kredi borcunu ödeyemeyenlerin sayısı tam üç katına çıktı. AKP hükümetinin önce “teğet geçti” dediği, son günlerdeyse emperyalistlerin pohpohlamaları

AKP borçlandırdı, şimdi batıyoruz

Halkı borç batağına sürükleyen, ancak son zamanlarda emperyalistlerin de desteğiyle “krizden çıkıyoruz” diyen hükümete, borçluluk verileri yanıt verdi.

AKP hükümetinin önce “teğet geçti” dediği, son günlerdeyse emperyalistlerin pohpohlamalarıyla “son çeyreğinde toparlanmaya başladık” tespitinde bulunduğu 2009 yılı emekçiler ve halk için kabus oldu.

Merkez Bankası"nın verilerine göre 2009 yılında kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısı ikiye, bireysel kredi borcunu ödeyemeyenlerin sayısı tam üç katına çıktı.

Çöküş tablosu
Hükümetin keyfi yerinde patronları daha da rahatlatmak için son günlerde girdiği “toparlanıyoruz” havasına yanıt Merkez Bankası verilerinden geldi.

Bu verilere göre, Kredi kartı borcunu ödemeyenlerin sayısı 2009 yılında bir önceki yıla göre yüzde 91,1, bireysel kredi borcunu ödemeyenlerin sayısı da yüzde 195,5 arttı.

Artık milyonlarla hesaplanıyor
Çok değil, beş yıl öncesine kadar binli sayılarla ifade edilen kredi borçlusu sayısı, AKP hükümetinin ekonomi yönetimi sayesinde artık yüzbinlerle ve milyonlarla hesaplanır oldu.

Merkez Bankası (MB) verilerine göre, 2009 yılında kredi kartları borcunu ödemeyenlerin sayısı 351 bin 668"den 672 bin 38"e, ferdi kredi borcunu ödemeyenlerin sayısı da 154 bin 972"den 457 bin 947"ye çıktı.

Bir kişinin yıl içinde bir kez sayılması durumuna göre, 2005 yılından bu yana ferdi kredi ve kredi kartları borçlarını ödememiş kişilerin sayısı 2 milyon 32 bin 568 olarak belirlendi. Bu kişilerin 672 bin 460"i ferdi kredi borcunu, 1 milyon 360 bin 108"i de kredi kartları borcunu ödemeyenler oluşturdu.

(soL-Ekonomi)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.