Akıllı Sayaç dönemine girdik

Akıllı Sayaç dönemine girdik

Ordu Belediyesi, Ordu Belediye Meclisinin 05/05/2010 tarihli toplantısında almış olduğu kararla, su aboneliklerinde 01/07/2010 tarihinden itibaren ön ödemeli elektronik kartlı su sayacı uygulamasına başladı.

Ordu Belediyesi, Ordu Belediye Meclisinin 05/05/2010 tarihli toplantısında almış olduğu kararla, su aboneliklerinde 01/07/2010 tarihinden itibaren ön ödemeli elektronik kartlı su sayacı uygulamasına başladı.
Hadi Bakalım Hayırlısı?!
AKILLI SAYAÇ DÖNEMİNE GİRDİK
Karar gereği Ordu Belediyesinin su gelirlerinde tahsilat kolaylığı, zaman ve kırtasiye tasarrufu sağlanarak, aynı zamanda hatalı okumaları ortadan kaldırılacak, sayaçların sökme, takma ve okuma işlemlerinden dolayı zaman kaybı ile işçilik maliyetini önlenecek ve personel tasarrufu sağlanacağı iddia ediliyor.
Belediyeden yapılan açıklamada " Ev sahibi kiracı arasındaki uyuşmazlıklar ortadan kaldıracak olan akıllı sayaç olarak ta bilinen, ön ödemeli elektronik kartlı su sayacı uygulamasına başlandı.

 


Ordu belediyesi bu uygulamayla birlikte;
1-       Ev sahibi ile kiracı arasında ödenmeyen faturalardan dolayı yaşanan problemleri ortadan kaldırmayı,
2-      Bilinçsizce su kullanımın önüne geçerek, vatandaşlarımızın su tüketimi ile ilgili daha bilinçli olmalarını sağlamak, su kaynaklarımızı tasarruflu kullanmayı,
3-   Ön ödemeli elektronik kartlı su sayacı, açık unutulan musluklar  veya tesisatta oluşacak kaçak su akımlarında vanayı kapatması nedeniyle vatandaşımıza yansıyan yüksek faturaların önüne geçmeyi,
4- Belediyemizin su gelirlerinde tahsilat kolaylığı sağlamayı,
5- Hatalı okumaları ortadan kaldırarak, sayaçların sökme, takma ve okuma  işlemlerinden dolayı zaman kaybı ile işçilik maliyetini önlemeyi ve personel tasarrufu sağlamayı
hedefledi.

 


Ordu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Okan KARADAĞ akıllı sayacın gelişen teknoloji ile birlikte hem vatandaş açısından hem de Belediyemiz açısından avantajlar sağlayacağını belirterek şu açıklamayı yaptı;

 


“Ordu Belediye Meclisinin 05/05/2010 tarihinde aldığı karar gereği “01/07/2010 tarihinden itibaren, yeni yapılacak su aboneliklerin de ön ödemeli elektronik kartlı su sayaçları kullanılacaktır. Abonelerden  depozito ücreti alınmayacak olup, abonelik bedellerinde indirime gidilerek, vatandaşımız mesken aboneliğinde 100 tl, ticarethane de 265 tl, İnşaatta 235 tl, Geçici meskende 205 tl geçmişe göre daha az para ödeyecektir. Mevcut  su abonelerinden isteyenler daha önce ödedikleri depozito ücretleri iade alarak ön ödemeli elektronik kartlı su sayacını kullanabilecektir.

 


Bugün itibarı ile Belediyemizin 2 firma ile anlaşması olup, sayaçlar bu firmaların bayilerinde 155 TL + kdv bedelle alınabilmektedir. Abonelerimiz isterlerse 1 peşin 4 taksit ile de  sayaçları temin edebilirler. Abonelerimizin tesisatlarında sorun olmaması kaydıyla sayaçların montajı satıcı firma tarafından ücretsiz yapılacaktır. Ancak sayaç montaj yerlerinde iyileştirme gerekirse (malzeme bedeli hariç) abonelerden 15 TL iyileştirme bedeli firma tarafından alınacaktır.

 


Sayaçlar akşam 17.00 ile sabah 09.00 arasında ve hafta sonları suyu kesmemekte olup, buna rağmen suyu biten aboneler için 3 ton yedek su kullanımı kartlarında bulunmaktadır. Su kontörleri Belediyemiz veznelerinde yüklenmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum