6 yı Getir Fındığı Götür

6 yı Getir Fındığı Götür

Borsası Başkanı Gürsoy 2010 fındığına Avrupalıların 3,5 lira vereceğini söyledi. Şimdi de UFK eski başkanı Arslantürk fındık sezonunun 4 liradan açılıp 3,5 liraya düşeceğini söylüyor. Bu fındığın size ne zararı var? Niye oynuyorsunuz bununla? Biz bir yıl

6 YI GETİR FINDIĞI GÖTÜR

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, son günlerde fındık taban fiyatıyla ilgili yapılan açıklamalara tepki göstererek, "3.5 liraya verecek fındığımız yok. 6 lira istiyoruz. Parayı getiren de fındığı alır" dedi. Merkez Yukarı Alınlı Köyü'nde devam eden rekolte tespit çalışmalarını yerinde inceleyen ve 8 kişiden oluşan komisyondan bilgiler alan Akbaşlı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 28 Haziran'dan bu yana devam eden çalışmanın yarın sona ereceğini ve 2010 yılı rekoltesinin belirleneceğini söyledi. Akbaşlı, Aralık ayındaki mevsim normallerinin üzerindeki ısının ve Mart ayı içinde yaşanan don olayının fındıkta ciddi sıkıntılara yol açtığını ifade ederek, "Karanfil sayımında Giresun için 61 bin ton rekolte tahmini yaptık. Ancak mevsimsel bazı olaylar fındığa zarar verdi. Bu nedenle beklenen rekoltenin gerçekleşemeyeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

"Bu seneki rekolte geçen yılki rekoltenin çok az üzerinde ama Türkiye'nin kendi ihtiyacı ile ihraç ettiğini karşılayacak bir fındık yok" diyen Akbaşlı şöyle devam etti:

"500 bin ton ihraç ediyoruz, 100 bin tonu içerde tüketiyoruz. Yani en az 600 bin tona ihtiyaç var. Ama tahminlerimiz bu rakamın altında. Böyle olunca da iş bize düşüyor. İyi bir fiyat almamız için de kavga etmemiz lazım. O nedenle de eğer Toprak Mahsulleri Ofisi 2008 ürünü fındığın kilosunu 5 lira 20 kuruştan satıyorsa bizim de üretici olarak 6 lira istememiz lazım."

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Necdet Gürsoy ile Ulusal Fındık Konseyi eski Başkanı Sebahattin Arslantrük'e de tepki gösteren Özer Akbaşlı, "Geçtiğimiz günlerde Ordu Ticaret Borsası Başkanı Gürsoy 2010 fındığına Avrupalıların 3,5 lira vereceğini söyledi. Şimdi de UFK eski başkanı Arslantürk fındık sezonunun 4 liradan açılıp 3,5 liraya düşeceğini söylüyor. Bu fındığın size ne zararı var? Niye oynuyorsunuz bununla? Biz bir yıl boyunca dalın ucuna bakıyoruz. Şu bilinmeli ki bizim 3,5 liraya verecek bir kilo fındığımız yok. 6 lira istiyoruz. Parayı getiren de fındığı alır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum