5512 çiftçiye Kırsal Kalkınma aracı

5512 çiftçiye Kırsal Kalkınma aracı

5512 çiftçi Hibe kapsamında El traktörü, Arıcılık makine ve ekipmanı, Motorlu Tırpan, Pülverizatör, Silaj Makinesi, Soğutuculu Araç, Çayır Biçme Makinesi, Süt sağım Makinesi, Sabit Sağım Ünitesi ve Süt soğutma Tankı, Balya Makinesi başta olmak üzere 12 de

 

 

 

   

  Hibe kapsamında çiftçilere  El traktörü, Arıcılık makine ve ekipmanı, Motorlu Tırpan, Pülverizatör, Silaj Makinesi, Soğutuculu Araç, Çayır Biçme Makinesi, Süt sağım Makinesi, Sabit Sağım Ünitesi ve Süt soğutma Tankı, Balya Makinesi başta olmak üzere 12 değişik türde makine ekipman dağıtımı yapıldı.     Kırsal Kalkınmanın teknik yardımından 5512 çiftçi yararlandı 
 
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Makine Ekipmanların Desteklenmesi kapsamında yeni teknolojilerin çiftçiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek üzere 2007 yılında Tarım İl Müdürlüklerince uygulanmasına başlanan "makine ekipman" desteğinden ilimizde bu güne kadar 5512 çiftçi yararlandığı açıklandı.
Hibe kapsamında çiftçilere  El traktörü, Arıcılık makine ve ekipmanı, Motorlu Tırpan, Pülverizatör, Silaj Makinesi, Soğutuculu Araç, Çayır Biçme Makinesi, Süt sağım Makinesi, Sabit Sağım Ünitesi ve Süt soğutma Tankı, Balya Makinesi başta olmak üzere 12 değişik türde makine ekipman dağıtımı yapıldı.
 

2010 yılında Bakanlığımız tarafından İlimize 1.990.000,00TL lik kaynak tahsis edilmiş olup sağlanan bu kaynak ile İl Müdürlüğümüze başvuruda bulunan 3.779 yatırımcının talep ettikleri makinelerin alımı sağlanmıştır. 3.779 yatırımcının toplam proje tutarı 3.990.000,00TL dir.

2007 yılında başlayan makine ekipman desteği için 4 yılda toplam 12.352.880,00 TL. tutar karşılığında alınan 5.512 adet makine ekipman için 6.066.132,00 TL. hibe desteği sağlanmıştır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum