50 aileye 100  süt sığırı verilecek

50 aileye 100 süt sığırı verilecek

günde ortalama 20 litre, ikinci doğumdan sonra da günlük ortalama 30 litre süt vermektedirler. Bu sayede hak sahiplerinin ilçemizde ve yakınımızdaki Aybastı ve Korgan ilçelerinde bulunan süt ürünleri işletmeleri sayesinde düzenli bir gelir elde edecekler

 

50 aileye 100  süt sığırı verilecek

 

Vali Orhan DÜZGÜN, 30 Mart 2011 tarihinde Ilıca Beldesi’nde gerçekleştirilen “Süt Sığırcılığını Geliştirme Projesi”nin hayata geçirilme töreninden bir gün sonra Kabataş ilçesinde, Kabataş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Tarım Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü ‘Süt Sığırcılığını Geliştirme Projesi”nin hayata geçirilme törenine katıldı.

 

 

İlçeye yeni yaptırılan halı sahanın yanındaki alanda yapılan törende, “Süt Sığırcılığını Geliştirme Projesi” kapsamında, ilçeye bağlı köy ve mahallelerde yaşayan 50 aileye 100 adet Holstein ırkı süt sığırı dağıtımı yapıldı. 

 

“Süt Sığırcılığını Geliştirme Projesi”yle ilgili bilgi veren İlçe Kaymakamı M.Mustafa İMAMOĞLU, şunları kaydetti: “2009 yılında hazırladığımız 7 adet Süt Sığırcılığı projesi 2010 yılında onaylanarak 862.870 TL tutarındaki ödenek vakıf hesabımıza aktarılmıştır. Bu proje kapsamında her aileye 2’şer adet olmak üzere toplam 50 aileye 100 adet süt sığırı teslim edilecektir. Teslim edeceğimiz sığırlar, Holstein ırkı olup, yaşları 18-24 ay arasında değişmektedir. Aynı zamanda mavi ve beyaz sertifikaya sahip olup, hepsi de 3 ila 7 ay arasında gebedirler. Bu cins sığırlar, birinci doğumdan sonra günde ortalama 20 litre, ikinci doğumdan sonra da günlük ortalama 30 litre süt vermektedirler. Bu sayede hak sahiplerinin ilçemizde ve yakınımızdaki Aybastı ve Korgan ilçelerinde bulunan süt ürünleri işletmeleri sayesinde düzenli bir gelir elde edeceklerini değerlendirmekteyiz.”

 

Vali Orhan DÜZGÜN de “Süt Sığırcılığını Geliştirme Projesi”yle ilgili duygularını şöyle dile getirdi: “Kabataş ilçemizde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı gelir sahibi kılmak, onlara geçim kaynağı sağlamak amacıyla 50 aileye süt sığırı dağıtımı yapılmasına karar verilmiştir. Ordu ili, özellikle Kabataş ve  Aybastı’daki yaylalarımız, hayvancılık için çok elverişli olmasına rağmen maalesef hayvancılık burada istenilen seviyede değil. Ordu’nun bile et ve süt ihtiyacını bölgenin karşılamakta zorlandığını söyleyebiliriz. Ayrıca, ilimizin bir turizm bölgesi olmasını istiyoruz. Yeni oteller yapılıyor. Bunların ihtiyaçlarının öncelikle bölgeden karşılanmasını arzu ediyoruz. Bunun için de bölgedeki hayvancılığı geliştirmemiz gerekiyor. Hem hayvancılığı geliştirmek, hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bir ekonomik katkı sağlamak, onlara düzenli bir gelir getirici faaliyete sokmak amacıyla bu projeleri gerçekleştirdik. Süt sığırcılığının dışında, arıcılık, balıkçılık, yufkacılık, elektrik tamirciliği, oto tamirciliği gibi çeşitli alanlarda vatandaşlarımızı iş sahibi kılmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl SYDV’ca hazırlanan 66 proje ile 3.000’in üzerinde vatandaşımız, iş sahibi oldu. Bunun güzel bir örneğini de bugün Kabataş’ta gerçekleştiriyoruz”

 

Konuşmaların ardından, Vali Orhan DÜZGÜN ve protokol mensuplarınca hak sahibi 50 aileye 100 adet Holstein ırkı süt sığırları teslim edildi. Sertifikalarında isimleri yazılı olan Holstein ırkı süt sığırlarını teslim almaya eşi ve küçük çocuğuyla birlikte gelen Halis BELEN’in, çekilen kurada kendisine çıkan süt sığırının adının ‘Armağan’ olduğunu söylemesi üzerine Vali Orhan DÜZGÜN, “Bak sana güzel bir armağan çıktı. Bu Armağan’a iyi bakmalı, veteriner hekimlerimizin kontrolünde bakımını en iyi şekilde yapmalısın. Bu süt sığırı senin geçim kaynağın olacak. Sen ona iyi bakacaksın, o da sana gelir sağlayacak” diyerek, genç aileye nasihatte bulundu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.