33bin araç Ordu Sokaklarında

33bin araç Ordu Sokaklarında

Motorlu araçların en büyük bölümünü 38 bin 8 ile otomobiller oluştururken, il genelinde 8 bin 644 minibüs, 548 otobüs, 16 bin 622 kamyonet, 4 bin 832 kamyon, 3 bin 569 motosiklet, 285 özel amaçlı taşıtlar

74 bin araç Ordu Sokaklarında

Ordu'da otobüs ve kamyon gibi motorlu taşıtların son bir ayda yüzde 3 ile 5 arasında değişen oranlarda trafikten kaydı silinirken, bir önceki aya göre otomobil kayıtlarında yine büyük artışlar yaşandı.

Her geçen gün araç sayısının arttığı Ordu'da resmi kayıtlara göre motorlu kara taşıtı sayısı 74 bini geçti. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi verilerine göre, il genelinde her gün ortalama 40-50 araç trafiğe dahil oluyor.

 İl genelinde 2009 yılı ilk 5 ayında motorsuz römork ve yarı römork kara taşıtları hariç motorlu araç sayısı 74 bin 352'e ulaştı.

 Bunların sadece yüzde 45'ini oluşturan ve yapılaşması büyük ölçüde tamamlanmış şehir merkezinde caddelerin dar olması ve araç sayısının her geçen gün artması büyük bir park sorunu yaşanmasına neden oluyor.

Motorlu araçların en büyük bölümünü 38 bin 8 ile otomobiller oluştururken, il genelinde 8 bin 644 minibüs, 548 otobüs, 16 bin 622 kamyonet, 4 bin 832 kamyon, 3 bin 569 motosiklet, 285 özel amaçlı taşıtlar ve bin 844 adet traktör bulunuyor.

Otomobil sayısının artmasının beraberinde getirdiği park sorunu konusunda

Ordu Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı raporda, esnafların reklam amaçlı koymuş oldukları ürün ve reklam dubaları neticesinde kaldırımların işgal edildiği, ayrıca seyyar satıcıların da köşe başlarında kaldırım giriş ve çıkışlarını işgal etmesinde trafiği aksattığını ve yaya güvenliğini tehdit ettiği belirtildi.

Şehirde 25 adet otoparkın toplam kapasitesinin yaklaşık bin civarında olduğu ve il merkezinde araç sayısının 33 bin olduğu göz önüne alındığında otopark kapasitesinin yetersiz kaldığının işaret edildiği aynı raporda, bu nedenle ana arterlerde park sorunu yaşandığı, çift sıra parklanmalardan dolayı trafik akışında aksamalar meydana geldiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum