2010 da76 İşgücü Kursu açıldı

2010 da76 İşgücü Kursu açıldı

2010da Ordu ili genelinde 76 adet İşgücü Kursu açıldığını, bu kurslara 1.559 kursiyerin katıldığını, katılanlardan 1.014’ünün kursları tamamladığını ve bunlardan da 248’inin işe yerleştirilerek istihdam edildiğini’ söyledi. Mehmet DÖKTÜR, İş-Kur İl Müdü

2010 DA76 İŞGÜCÜ KURSU AÇILDI

Ordu ilinin işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği arttırmak amacıyla yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak, ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde bulunmak üzere her 3 ayda bir toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Vali Orhan DÜZGÜN Başkanlığında toplandı. 

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya, Belediye Başkan Vekili Özer KARADAĞ, Vali Yardımcısı İsmail KÜRECİ, ODÜ Ordu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Cavit YAVUZ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa YILMAZ, İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz UZUN, İş-kur İl Müdürü Mehmet DÖKTÜR, İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Hayri CANİK, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri İ.Hakkı ÜÇER, Türk-İş Temsilcisi Gürsel GÜRSOY, İşveren Konfederasyonu Temsilcisi İsmail OKUYUCU, Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı İmdat AKTAŞ, Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Yılmaz BAYRAM ile İş-Kur yetkilileri katıldı.

Toplantının başlangıcında bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN, “Bu toplantıda, 2010 yılında gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantılarımızda alınan kararlara göre uygulanan projelerin sonuçlarını değerlendireceğiz. 2010 yılında İş-Kur İl Müdürlüğümüzce, çoğunluğu üretim ve istihdama yönelik 112 proje uygulanmış olup, bu projelere 2.436 kişi katılmış, 1.989 kişi katıldıkları projeleri başarıyla tamamlamış ve bunlarda 582 kişi çeşitli sektörlerde istihdam edilmiştir. 2010 yılında Ordu ili genelinde uygulanan 14 adet Toplum Yararına Çalışma Programlarında ise 493 kişi kısa sürelide olsa iş sahibi olmuşlardır. Böylece 2010 yılında İş-Kur İl Müdürlüğümüzce istihdama yönelik projeler çerçevesinde toplam 1.075 kişi daimi ve geçici olarak iş sahibi olmuşlardır.”dedi. 

Vali Orhan DÜZGÜN, İş-Kur İl Müdürlüğüne gönderilen 2.025.000 TL eğitim-kurs ödeneği ve 330.000 TL ağaçlandırma ödeneği ile, üretime ve istihdama dönük çalışmaların 2011 yılında da sürdürüleceğini söyledi. Vali DÜZGÜN, 2011 yılında Ordu’da uygulanacak UMEM projesi kapsamında Ordu’nun ihtiyaç duyduğu tekstil ve turizm alanlarında kurs açılması yönünde İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nda karar alınacağını da sözlerine ekledi.

Vali Orhan DÜZGÜN’ün açıklamalarından sonra İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun Ekim/2010 ayı toplantısında alınan kararların bir değerlendirmesi yapıldı. Toplantıda daha sonra 2011 yılı eğitim planının oluşturulmasıyla ilgili İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyesi kurumların görüş ve önerileri dile getirildi.

Toplantıda, 2010 yılında İş-Kur İl Müdürlüğünce Ordu ili genelinde gerçekleştirilen işgücü yetiştirme kursları, girişimcilik eğitimi, Toplum Yararına Çalışma Programları, eğitim, kurs, seminer programları hakkında İş-Kur İl Müdürü Mehmet DÖKTÜR tarafından Vali Orhan DÜZGÜN’e ve Kurul üyelerine bilgi verildi.

İş-kur İl Müdürü Mehmet DÖKTÜR verdiği bilgide, 2010 yılında Ordu ili genelinde 76 adet İşgücü Yetiştirme Kursu açıldığını, bu kurslara 1.559 kursiyerin katıldığını, kursa katılanlardan 1.014’ünün başarıyla kursları tamamladığını ve bunlardan da 248’inin işe yerleştirilerek istihdam edildiğini’ söyledi. Mehmet DÖKTÜR, İş-Kur İl Müdürlüğünce 2010 yılında KOSGEB’le işbirliği içinde 3 adet Girişimcilik Eğitimi verildiğini, bu eğitim kurslarından toplam 72 kişinin yararlandığını, belirtti. 

İş-Kur İl Müdürü Mehmet DÖKTÜR, 2010 yılında uygulanan 14 adet Toplum Yararına Çalışma Programlarıyla, 4 ay süreyle 136 okulun temizliğinin yapıldığını, 5 ay süreyle çeşitli belediyelerin kamusal altyapı yenileme çalışmalarının gerçekleştirildiğini, 5 ay süreyle bazı belediyelerin park düzenlemelerine katkı sağlandığını ve 5 ay süreyle vadi ıslahı çalışması yapıldığını, ayrıca 3 ilâ 6 ay arasında değişen sürelerle ağaçlandırma projeleri uygulandığını, tüm bu projelerde kısa süreli de olsa 493 kişiye iş imkanı sağlandığı, ifade etti. 

İş-Kur İl Müdürlüğüne kayıtlı işsizlerin sayısında her geçen gün azalış olduğunu da söyleyen İş-Kur İl Müdürü Mehmet DÖKTÜR, “2009 yılı sonu itibariyle kuruma kayıtlı işsiz sayısı 9.487 iken, bu sayı 2010 yılı sonu itibariyle 8.115’e düşmüştür. Kuruma kayıtlı işsizlerde %14 oranında bir azalma olmuştur. Rakamlardan da anlaşılacağı üzere, 2010 yılında üretime ve istihdama yönelik olarak uygulanan projelerin işsizliğin azaltılmasına bir etkisi olduğunu göstermektedir. Ayrıca, 2010 yılında kurum aracılığıyla 463’ü kamuda, 749’u özel sektörde olmak üzere toplam 1.212 kişi işe yerleştirilmiştir. 

2011 yılı planlamasının yapıldığını da belirten Mehmet DÖKTÜR, “2011 yılında 38 meslek dalında, toplam 1.850 kişinin katılacağı 94 adet istihdam garantili İşgücü Yetiştirme Kursu açmayı planladık. 

Toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce il genelindeki meslek liselerinde açılması veya yeterli talep olmadığından kapatılması istenilen meslek bölümleriyle ilgili teklifler görüşülüp, karara bağlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.