2009 YILI ARICILIK DESTEKLERİ ÖDENİYOR

2009 YILI ARICILIK DESTEKLERİ ÖDENİYOR

Bilindiği üzere Bakanlığımızca; Hayvancılık Desteklemeleri tebliği ile aynı zamanda arıcılık yapan üreticiler de desteklenmektedir. Bu kapsamda Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, en az otuz adet arılı kovana sahip birlik üyesi arıcılara, koloni başın

2009 YILI ARICILIK DESTEKLERİ ÖDENİYOR



Bilindiği üzere Bakanlığımızca; Hayvancılık Desteklemeleri tebliği ile aynı zamanda arıcılık yapan üreticiler de desteklenmektedir. Bu kapsamda Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, en az otuz adet arılı kovana sahip birlik üyesi arıcılara, koloni başına destekleme ödemesi yapılmaktadır.

Arıcılık desteklemesinde faydalanmak amacıyla tebliğ de belirtilen 15/5/2009 ile 15/7/2009 tarihleri arasında Müdürlüğümüze başvurularını yapan 1.666 üreticimizin arılıklarında teknik elemanlarımızca yapılan incelemeler sonucunda tespit tutanakları tanzim edilmiş ve tespiti yapılan kolonilerin daha sonra Arı Kayıt Sistemine veri girişleri yapılmıştır. Veri girişi sonucu oluşturulan hak ediş icmalleri hataların ayıklanması amacıyla Ekim ayında 10 gün süreyle askıya çıkarılmış ve daha sonra oluşturulan kesin icmaller ödenmek üzere Bakanlığımıza gönderilmişti.

Arıcılık desteklemeleri kapsamında ilimiz genelinde toplam 331.835 koloni karşılığı 1.991.010 TL olarak tahakkuk ettirilen destek bedelleri bu gün itibarıyla T.C. Ziraat Bankası Ordu Şubesine transfer edilmiş olup, en kısa sürede Ordu Arıcılar Birliği kanalıyla hak sahiplerine ödenecektir. Bu ödemenin üreticilerimize hayırlı olmasını dileriz.

Kamuoyuna duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.