"2008 fındık fiyatından umutluyuz"

"2008 fındık fiyatından umutluyuz"

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, 2008 ürünü fındığına hükümet tarafından destek ve iyi bir fiyat verileceği umudunu taşıdıklarını söyledi.

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, 2008 ürünü fındığına hükümet tarafından destek ve iyi bir fiyat verileceği umudunu taşıdıklarını söyledi.

Akbaşlı, yaptığı açıklamada, 2008 ürünü fındık hasat dönemine 1,5 aydan az kaldığını hatırlattı. 2008 ürünü fındık hasadına çok kısa bir zaman kalması nedeniyle yeni ürün fiyatının ne olacağı ve devlet desteğinin sağlanıp sağlanmayacağı yönünde henüz bir açıklamanın AK Parti hükümeti tarafından yapılmadığını ifade eden Akbaşlı,"Üreticilerimiz 2008 ürünü fındığına hükümet tarafından destek ve iyi bir fiyat verileceği umudundalar. İnşallah bu umutlar boşa çıkmaz" dedi.

2007 ürünü fındığına hükümet tarafından Giresun Kalite için 5,15 YTL fiyat verildiğini ve bu fiyatların kademeli olarak arttırıldığını hatırlatan Akbaşlı, son bir yılda artan üretim maliyetleri nedeniyle yeni mahsül fındık fiyatlarının en az 6 YTL olması yönünde üreticilerin beklentilerinin oluşmaya başladığını söyledi.

Son bir yıl içerisinde fındık tarımındaki girdi fiyatlarında yüzde 100 artış gösterdiğini kaydeden Akbaşlı "Gübre ve ilaç fiyatlarında önemli artışlar yaşandı. Yine işçilik maliyetleri de yüzde 100'lere varan oranda arttı. Yaşanan bu artışlar, enflasyon oranını gözönüne aldığımızda üreticimizde en az 6 YTL 2008 ürünü fındığa fiyat verilmesi beklentisi içerisindeler" diye konuştu.

2006 yılında TMO'nun fındık piyasasına girerek fındık alımları yaptığını ve son iki yıl içerisinde de 320 bin ton alım gerçekleştirdiğini vurgulayan Akbaşlı, ofisin 2008 ürünü fındık piyasasında da olması gerektiğini dile getirdi.

2008 ürünü fındık rekoltesinin yüksek beklentisinin olduğuna dikkat çeken Akbaşlı, yaşanacak yüksek rekolte nedeniyle AK Parti hükümetinden fındığa gerekli desteği sürdürmesini isteyerek şöyle konuştu: "Bilindiği gibi TMO, iki yıl önce devlet adına piyasaya girerek alımlar yaptı. Faydalı da oldu. AK Parti hükümetine güveniyoruz.

2008 ürünü fındığının da içerisinde olacağına inanıyoruz. Bu yılda da TMO'nun piyasada olmasını dağlayacağına ve fındığa sahip çıkılacağına inanıyoruz. Bunlar bizim inançlarımız. Ancak bu konuya hükümetin bakış açıdır nedir? Hükümet bu konuda ne düşünüyor? Gerekli destek verecekmi? Bu sorular şuan muallakta. İnşallah bunla ilgili gerekli sevindirici açıklamalar kısa zamanda yapılır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum