REKTÖR ANLATTI MECLİS DİNLEDİ

REKTÖR ANLATTI MECLİS DİNLEDİ

Ordu Üniversitesi hızla büyüyor. Yeni kurulan üniversiteler içerisinde ilk kampus alanını tescil ettirme başarısını gösteren ODÜ şimdi de 15 yıllık çalışmasını planladı. 4 kişilik uzman bir ekip Ordu Üniversitesi’nin geleceğini garanti altına alacak p

REKTÖR ANLATTI MECLİS DİNLEDİ
Ordu Üniversitesi hızla büyüyor. Yeni kurulan üniversiteler içerisinde ilk kampus alanını tescil ettirme başarısını gösteren ODÜ şimdi de 15 yıllık çalışmasını planladı.

4 kişilik uzman bir ekip Ordu Üniversitesi"nin geleceğini garanti altına alacak projeyi hazırladı. Devlet Planlama Teşkilatı(DPT)"nın da onay verdiği proje diğer üniversitelere de örnek olacak.

Ordu Üniversitesi(ODÜ) Rektörü Prof. Haluk Kefelioğlu, üniversitedeki çalışmalar hakkında İl Genel Meclisi üyelerine bilgi aktardı. Kefelioğlu"nun anlattıklarını dikkatlice dinleyen İl Genel Meclis üyeleri, Üniversiteye ve Rektör Kefelioğlu"na yardımcı olacaklarının sözünü verdi.

Üç hocamızı aynı oda da oturtturuyoruz

Ordu Üniversitesi Rektörlüğüne geldikten sonraki yaptıkları çalışmalara anlatan Kefelioğlu, en büyük sıkıntılarının kapalı alan olduğunu söyledi. Üniversiteye yeni hocalar ve öğrenciler katmak amacında olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Kefelioğlu, “Üç hocamızı aynı oda da oturtturuyoruz. Yeni bir öğrenci ilave edecek sandalyemiz yok.

Mekan sıkıntımız giderildiği takdirde hoca ve öğrenci sayısı da artacaktır.

Yeni kurulan üniversiteler içerisinde kampus alanı onaylanan ilk üniversite Ordu Üniversitesi"dir.

 Üniversite olarak planlı ve projeli büyümek istiyoruz.

Bu nedenle 4 kişilik bir ekip tarafından üniversite gelişim projesi hazırlandı. Projemize Devlet Planlama Teşkilatı da onay verdi. Diğer üniversitelerde bizim yaptığımız projeyi örnek almak istiyor.

Bu projede üniversitenin önümüzdeki yıllarda ne yapacağı açıkça belirtilmektedir. Kapalı alan sıkıntımızı gidermek için önümüzdeki aylarda üç ayrı inşaatın temeli atılacaktır.

Her bir inşaat 9 bin metrekare kapalı alana sahiptir. Bu inşaatlardan bir tanesinin yapımını Ordu Ticaret ve Sanayi Odası üstlenmiştir.
Destek olunursa ileri,
olunmasa geri gideriz
Ordululardan destek bekliyoruz. Ordu"nun işadamları, zenginleri destek olmalı. Gerekli desteği alırsak hedefimize kısa sürede ulaşırız. Destek alamasak ne olur; o zaman hedeflere ulaşamayız.
Tıp Fakültesi için dekan ataması yapılacak
Ordu Üniversitesi"nin lokomotiflerinden biri tıp fakültesidir. Ordu"daki mevcut hastaneleri ortak kullanmak istiyoruz.

Ordu, Boztepe, Diş ve Kadın Doğum Hastanelerini bizim hocalarında kullanmasını arzuluyoruz. Kampus alanında tıp fakültesi inşaatı bitene kadar bizim hocalarımız mevcut hastanelerde ameliyat yapsın. Amacımız Ordululara sağlık hizmeti sunmaktır.

Tıp fakültesi için önümüzdeki günlerde kadın ve doğum uzmanı bir profesör ataması yapılacaktır.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.