ÖSS bitti sıra puan hesaplamasında

ÖSS bitti sıra puan hesaplamasında

ÖSS heyecanının sona ermesiyle birlikte, sınava giren öğrenciler de aileleri ile kucaklaştı.

ÖSS heyecanının sona ermesiyle birlikte, sınava giren öğrenciler de aileleri ile kucaklaştı.

1 ileriTürkiye genelinde saat 09.30'da başlayan Öğrenci Seçme Sınavı(ÖSS), saat 12.45'de sona erdi. Sınavın bitiş saatinin yaklaşmasıyla, okul kapısında çocuklarının sınavdan çıkmasını bekleyen aileleri de heyecan sardı.

Sınavın bitmesiyle ÖSS adayları salonlardan çıkarken, çocuklarını görebilmek için kapılara akın eden veliler büyük kalabalıklar oluşturdu. ÖSS adayları sınavdan çıkar çıkmaz, kendilerini bekleyen aileleri ile kucaklaştı.

Öğrenciler ve ailelerin buluşması sırasında zaman zaman duygulu anlar da yaşandı. Sınavdan çıkan ve anne babasına sarılan bir kız öğrenci, gözyaşlarına hakim olamadı.

Genç kız, "Sınav stersinden ağlıyorum. İnşallah kazanacağım" derken, babası ise, "Önemli olan onun sağlığı. Sınavı kazanarak babalar günü hediyesi verse de olur vermese de" diyerek kızını teselli etti.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde bir ablanın, sınavdan çıkan kız kardeşine "Geçmiş olsun" yazılı oyuncak bir ayı hediye etmesi de dikkat çekti. Sınavdan çıkan öğrencilerden bazıları soruların çok kolay olduğunu söylerken, bazıları ise geçen yıllara oranla zor olduğunu belirtti.
Öte yandan okulların çevresine Büyükşehir Belediyesi tarafından "ÖSS sınavı vardır lütfen klakson çalmayınız" uyarısı asıldığı görüldü.

ÖSS soru ve cevapları, http://oss2008-sorular.osym.gov.tr/ sitesinden ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.