Mühendislik yerine tıp fakültesini seçtik

Mühendislik yerine tıp fakültesini seçtik

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, yeni kurulan üniversitelerde mühendislik ve tıp fakültelerinin birlikte yürümeyeceğini söyledi.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, yeni kurulan üniversitelerde mühendislik ve tıp fakültelerinin birlikte yürümeyeceğini söyledi.

  Mühendislik ve tıp fakültesi arasında tercih yaptıklarını belirten Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, tıp fakültesinde karar kıldıklarını, mevcut şartlarda yaklaşık 10 yıl mühendislik fakültesinin gündemlerinde olmadığını kaydetti.

  23 yıllık üniversite geçmişi olduğunu hatırlatan ve yeni kurulmuş üniversitelerde tıp ve mühendislik fakültelerinin birlikte yürümeyeceğini savunan Prof. Dr. Kefelioğlu, "Bu iki fakülteyi üniversite kuruluş aşamasında birlikte yürütemezsiniz. Tıp fakültesi kaynaklarınızı müthiş derecede tüketir. Ne kadar para verseniz verin, isterseniz akıtın tıp fakültesine yetmez.

  Bu süre ilk 5 veya 7 yıl için geçerlidir. Çünkü tıp fakültesine alınan tüm cihazlarının parası dış alımlara gidiyor. Tıp fakültesi 8-10 yıl sonra ancak size para kazandırabilen bir yapıya kavuşabiliyor. Bu süreç içerisinde sizin bütün kaynağınızı tüketir" dedi.

  Mühendislik fakültesinin de tıp fakültesinden farklı olmadığını belirten Prof. Dr. Kefelioğlu,"Örneğin makine mühendisliğini kurmak tıp fakültesinin 3'te 1'ini kurmak gibidir. Çok büyük paralar harcanır. Bu nedenle biz hem mühendislik hem de tıp fakültesini kurarsak olayı çarpıtırız. Çünkü her ikisine de paramız yetmez.

  O halde ilk 10 yıl birini tercih edecektik, bizim tercihimizde tıp fakültesi oldu. Çünkü ikisi de götürmeye kalkarsak yolda kalabilme ihtimalimiz çok yüksek. Bu nedenle kuruluş aşamasındaki üniversitemiz için yaklaşık ilk 10 yıl mühendislik fakültesini düşünmüyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.