karbonmonksitli Ordu'da eğitime oksijen

karbonmonksitli Ordu'da eğitime oksijen

Ordu valiliği tarafından özünde sevginin her türlüsünü barındıran Mevlâna'nın Mesnevi'si çocukların anlayacağı ifadelerle anlatacak şekilde hazırlanan baskısıyla öğrencilere verileceği söylendi.

   Ordu valiliği tarafından özünde sevginin her türlüsünü barındıran Mevlâna'nın Mesnevi'si çocukların anlayacağı ifadelerle anlatacak şekilde hazırlanan baskısıyla öğrencilere verileceği söylendi.

  Valilikten Eğitime Oksijen adı altında yapılacak olan kitap baskısıyla ilgili valilikten yapılan açıklamada;
Bir gönül eğitimcisi olan Mevlâna Mesnevi"de insanlara, sevgiyi, gerçek aşkı, örnek insan olmayı, güzel ahlak, dürüstlük, cömertlik çalışkanlık, alçak gönüllülük, sabır, iyilik etmek, doğru sözlü olmak, başkalarının iyiliğini istemek, hak ettiğini almak gibi konuları işleyen yüzlerce hikâyeyi anlatırken; hikâyelere yüklediği mesajlarla insanlığa hitap etmektedir.

Bu yönüyle çocuklarımıza, gençlerimize hatta tüm insanlığa aydınlık bir yol çizerek, insan sevgisini yerelden evrensele taşıyan, hikmetli sözleriyle, 8 asırdır olmaya devam eden Mevlana"nın daha iyi anlaşılması için Vali Said Vakkas GÖZLÜGÖL dev eser Mesneviyi, çocuklarımızın anlayacağı ifadelerle anlatacak şekilde hazırlanan baskısıyla öğrencilerimizle buluşturarak Kültürümüze ve Sanatımıza oksijen olmuştur.

Mesnevideki hikâyelerin görünürdeki şekillerini değil, asıl manasını, amacını anlamamız gerektiğini ifade ederek, “Maksat kıssadan hisse almaktır, yoksana hikâye anlatmak değildir.” diyerek;

İnsanların düşüncelerine yeni ufuklar açarak, onlara mesaj veren ve mistik düşüncelerin fikir ve sistemlerini, ruh, akıl ve sevgi üçgeni içinde sunan, insanlığa ahlak, din, ilim ve akıl yolunda heyecan katarak yeni ufuklar açan Mevlâna, müstesna yüce bir varlık, ilahi bir ışık, manevi bir güneştir.
“İnsan, yaratılmışların en şereflisidir” ilkesiyle; her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan Mevlâna; sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolüdür.
“ Sevgide güneş gibi ol, Dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, Hataları örtmede gece gibi ol, Tevazuda toprak gibi ol, Öfkede ölü gibi ol, Her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.” MEVLANA
Kültüre ve Sanata Oksijen!” diyen Ordu Valisi, Ulu Önder ATATÜRK"ün Nutuk adlı eserinden sonra, Mehmet Akif"in “Safahat”ı ve şimdi de “Mevlana"nın Mesnevi"sinden Seçme Hikâyeleri” 2007 UNESCO DÜNYA MEVLANA YILI ARMAĞANI olarak halkımızla paylaşarak, kültürümüze ve sanatımıza oksijen olmaya devam ediyor denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.