İşitmeden Oynadılar

İşitmeden Oynadılar

Ordu'da işitme engelli öğrencilerin duymadıkları davul-zurna sesleri eşliğinde sergiledikleri halkoyunları gösterisi büyük beğeni topladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Ordu Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri Şadırvan önünde halkoyunları gösterisi sergiledi.

Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları Öğretmeni Metin Yılmaz'ın işaretleriyle sergilenen oyun izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

 İki hafta gibi kısa bir sürede hazırlandıklarını belirten Metin Yılmaz, öğrencilerin özveri ve çalışkanlıklarına hayran kaldığını söyledi. Öğrencilerin duymadıkları müziğe rağmen azimleriyle kendilerine yaşama sevgisi aşıladığını dile getiren Metin Yılmaz, "Uzun yıllardır halkoyunları eğitmenliği yapıyorum. Ancak işitme engelli öğrencilerle çalıştığım süre içerisindeki mutluluğa ulaşamadım.

Onlar bize istenince her şeyin yapılabileceğini çok iyi gösterdi. Zor ve aynı zamanda büyük bir işe imza attığımızı düşünüyorum" dedi. Okul Müdürü Hamdi Özcan da öğrencileriyle büyük gurur duyduğunu belirterek, daha birçok başarılı işlerle isimlerini duyuracaklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.