İnternet kütüphaneye ilgiyi azalttı

İnternet kütüphaneye ilgiyi azalttı

Ordu'nun en büyük kütüphanesi olan Gazi Halk Kütüphanesi'nde 2007 yılında bir önceki yıla oranla okuyucu sayısında yaklaşık yüzde 25 oranında azalma oldu.

Ordu'nun en büyük kütüphanesi olan Gazi Halk Kütüphanesi'nde 2007 yılında bir önceki yıla oranla okuyucu sayısında yaklaşık yüzde 25 oranında azalma oldu.

  Gazi Halk Kütüphanesi Müdürü Necmettin Özdoğru yaptığı açıklamada, 2006 yılında okuyucu sayısının yaklaşık 72 bin olduğunu belirterek, "Bu oran 2007 yılında 52 binlere kadar düştü. Televizyon ve internet alışkanlıklarının artmasıyla okuyucu sayısında azalma oldu" dedi.
  Gazi Halk Kütüphanesi'nin son 5 yıl içerisinde en az okuyucu sayısına 2007 yılında ulaştığını hatırlatan Özdoğru, "Bu rakam 2003 yılında 62 bin, 2004'de 63 bin, 2005'de 64 bin, 2006 yılında ise büyük bir yükselişle yaklaşık 72 bin olmuştur.

  Son 4 yılda sürekli yükselişte olan okuyucu sayısı, televizyon ve özellikle internetin hayatımıza daha fazla girmesiyle bu oran yüzde 25 oranında düştü. Özellikle çocuklar ve gençler arasında okuma sevgisinin zayıflaması, toplumun geleceği, ülkenin kültür, bilim, sanat dünyasında açacağı yaralar bakımından oldukça önemli bir konudur" diye konuştu.

  Okuma sevgisi, okul ve ailenin ortak çalışmalarıyla geliştirilebileceğini ifade eden Özdoğru, "Okuyan öğrenci, başkalarının bilgi ve deneylerini paylaşan öğrencidir.

   Okumak, sağlıklı beyin gelişiminin, geniş düşünebilmenin temellerindendir. Bu nedenle okumayı seven öğrencinin derslerdeki başarısı da artar. Okuyan öğrenci, daha iyi görür ve daha geniş düşünür. Okuma sevgisi ve okuma alışkanlığı çocuklara okul öncesi yıllardan başlanarak, sabırlı, bilinçli, sevgi dolu çabalarla kazandırılabilir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum