GÜLYALI’YA KÜLTÜR SARAYI YAPILMALIDIR !

GÜLYALI’YA KÜLTÜR SARAYI YAPILMALIDIR !

Gülyalı İlçemizin kalkınması ve gelişmesi için bazı merkezi yatırımların bu İlçemize kaydırılması, buranın gelişimine önemli katkı sağlayacaktır. Örneğin ; Her yıl geleneksel olarak İlçemizde yapılan Mayıs yedisi ve Çataltaş Şenlikleri ile ilgili olarak

GÜLYALI’YA KÜLTÜR SARAYI YAPILMALIDIR ! 

      Tarihsel özgeçmişi ile Gülyalı İlçemiz (Eski adıyla Ebulhayr) Ordu ilimizin geçmişte merkez mahallesi konumunda iken, bugün İlçe olduktan sonra pek fazla gelişim gösterememiştir. Bunda Ordu İlimize yakın oluşunun ve yerel yöneticilerle siyasilerin basiretsizliğinin etkisi büyüktür.  
 

      Şüphesiz, Gülyalı İlçemizin istenilen düzeyde şehir yapılaşmasını gerçekleştirememiş olması, insanlarımızın yakın olan Ordu İl Merkezinde ihtiyaçlarını karşılama gereksinimi, İlçemizin gelişimini hep engellemiş ve önünde set olarak durmak suretiyle bu güne kadar gelinmiştir. Artık bazı tabuların yıkılarak yok edilmesi gerekmektedir.  
 

     Gülyalı  İlçemizin kalkınması ve gelişmesi için bazı merkezi yatırımların bu İlçemize kaydırılması, buranın gelişimine önemli katkı sağlayacaktır. Örneğin ; Her yıl geleneksel olarak İlçemizde yapılan Mayıs yedisi ve Çataltaş Şenlikleri ile ilgili olarak bu güne kadar hep olumsuz koşullarda Okul bahçesinde veya deniz kenarında  kutlamalar yapılmaktadır.  
 

     Bu durum İlçemiz adına önemli bir eksikliktir. Samimiyetle ifade etmek gerekir ise, yakın kardeş İl ve İlçelerimizden katılan misafirleri bu olumsuz koşullarda karşılamanın da özümüze ihanet olduğunu düşünüyorum. Şüphesiz bu olumsuz tabloda gelmiş-geçmiş herkesin payı vardır. Devlet desteğinden bu denli pay almada geri kalmış bir İlçe düşünemiyorum.  
 

     Davetli olmamama karşın, Gülyalı’da yapılan bu yılki Mayıs yedisi ve Çataltaş şenliklerinin okul bahçesinde yapılmış olması, dışarıda yaşayan bir Gülyalı’lı olarak beni son derece rahatsız etmiştir.  
 

     Şayet bu tablodan birileri rahatsız değilse, o zaman oturup düşünmek gerekir. Geçmişten bu güne yerel yöneticiler ne iş yapar ? diye soru geliyor insanın aklına ister istemez. Elbette bunun cevabını birileri vermelidir. Peşinden koştuğumuz, hep gönlünü hoş tutmaya çalıştığımız, sürekli onurlandırarak saygıda kusur etmediğimiz değerli milletvekillerimiz dahil.  
 

     Artık  şapkamızı önümüze koyarak düşünme zamanı  gelmiş ve geçmiştir bile….! Hakikaten bu yıl Gülyalı Belediye Başkanı Talip ŞEN’in iyi niyetle yaptığına inandığım programı İnternet sayfalarından gördüğüm kadarıyla, halis düşüncelerle sürdürülmek istenen bu kültürel etkinliğin böyle mekanlarda olmaması gerektiği kanaatindeyim. Şüphesiz okul bahçesinde açık havada yapılan böyle bir etkinliğin, nelerin eksik olduğunu ortaya koymada önemli bir gösterge olduğunu düşünüyorum.  
 

     Bu sebeple herkese (şahsım da dahil) önemli görevler düştüğü  kanaatindeyim. Öncelikle Gülyalı  İlçemiz böyle ilkellikten kurtarılmalıdır. Şüphesiz güzel mekanlarda ve elverişli şartlarda bu programın yapılmış olması İlçemizin prestiji açısından da önem arz etmektedir.  
 

      O halde Ordu İlimizin Merkezi konumunda olan Gülyalı’ya tarihimizi yaşatacak kültür sarayının yapılması, hem İlçemizin gelişimine, hem de Ordu ilimizin bu ihtiyacını görebilecek yapıya ve niteliğe sahip olması açıkça görülmektedir.

     Bu hizmetin gerçekleşmesinin İlçemizin konumunu güçlendirmesi açısından da çok büyük önem taşımaktadır.  
 

      Gülyalı  İlçemize geçmişte Ayşe Şahin Lisesini kazandıran büyüklerimizin ardından bugün Ordu Üniversitesine bağlı Yüksek Okul Projesini gerçekleştirmeye talip olan ve ön protokolleri imzalayan Eski Gürpınar Belediye Başkanı Sayın Velittin KÜÇÜK’ün İlçemize kazandıracağı yüksek okul ve yurt projesinin yanında kültürel etkinliklerin yapılabileceği elverişli kültür sarayının yapılması gerektiğini açıkça meydana çıkarmıştır.  
 

      Yüksek okul ve yurt yapımının ardından kendiliğinden ortaya çıkan en büyük eksikliğin kültürel etkinliklerin yapılacağı elverişli bir mekanın (Kültür Sarayının) olmamasıdır. 
 

     Umarım bu hususta değerli başkan Yüksek Okul ve Yurt yapımına ilaveten Çok amaçlı Kültür Sarayının yapımının da öncülüğünü yapar. Şayet böyle bir projenin gündeme alınması  halinde bizler de sivil toplum kuruluş temsilcileri olarak ne yapmamız gerekiyor ise onu yapmaya hazır olduğumuzu, yöremizin emrine amade olduğumuzu vurgulamak isterim.   
 

     Her kim Gülyalı İlçemize hizmette yüreğini ortaya koyarak böyle güzel tesisleri kazandırmak ister ise bizler de onların emrine amade olduğumuzu belirtmek isteriz.  
 

     Dilerim gelecekte Gülyalı İlçemiz, Hem Kültürel, hem de Sosyal açıdan Ordu İlimizin merkezi haline gelir.  
 

     En derin sevgi ve saygılarımla  
 

                                               Salih Ziya CÖRÜT  

                                               ORDEF Onursal Başkanı 

                                               Ve Gülyalı  Dernek Başkanı  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum