AB heyeti işitme engelliler ilk okulunu ziyaret etti

AB heyeti işitme engelliler ilk okulunu ziyaret etti

İşitme Engellilerin Eğitimi ve kültür alışverişi amacı ile işitme Engelliler İlköğretim Okulunu ziyaret eden heyet çeşitli incelemelerde bulundu.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Koordinasyon Biriminin 05-09/Mayıs/2008 tarihleri arasında ev sahipliğini yaptığı Engelli Çocukların normal okul sistemine entegrasyonu konulu “Hayatboyu Öğrenme Programı Ortak Konulu Programlar” dahilinde Genel Eğitim ve Mesleki Eğitim Uzman ve Yöneticilerinin çalışma ziyaretleri programı çerçevesinde Avrupa nın 6 farklı ülkesinden 8 kişiden oluşan heyet İlimizde birçok eğitim kurumunu ziyaret etti.

Bu anlamda son ziyaretlerini Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okuluna gerçekleştirdiler. Okula gelişlerinde işitme engelli bir öğrencinin buket çiçek ve Okulun Halkoyunları ekibi ile karşılanan ilgili heyet son derece duygulu anlar yaşadı.

İşitme Engellilerin Eğitimi ve kültür alışverişi amacı ile işitme Engelliler İlköğretim Okulunu ziyaret eden heyet çeşitli incelemelerde bulundu.

Kendilerine İşitme Engellilerin eğitimi ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Hamdi ÖZCAN, ziyaretlerinden ziyadesi ile memnun kaldığını ifade ettikten sonra okulun birimlerini gezdirdi.

Heyete okul ile ilgili ayrıntılı bilgi veren ÖZCAN “Bu ziyaret taraflar için son derece faydalı olmuştur. Geldiler bizim eğitim modelimizi gördüler, fikir alışverişinde bulunduk, Bizim eğitim modelimizden istifade ettiklerini zannediyorum. Umarım bu ziyaret amacına ulaşmıştır. Bu heyete il ve okul olarak ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu olduk” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AB Projeler Koordinasyon biriminin sorumlusu İlhan ÖZTÜRK" “Heyeti Ordu" da ağırlamaktan dolayı gururluyuz. Ben heyete mihmandarlık yaptım. İlimizden son derece güzel ve olumlu intibalarla ayrıldıklarını ifade ettiler.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.