TBMM BAŞKANI “ORDU HALKI HEP GÜLSÜN”..

GÖRDÜKLERİMİZ DUYDUKLARIMIZ

                                                                                       Tuncer Engin


TBMM BAŞKANI
“ORDU HALKI HEP GÜLSÜN”..


Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan"ın Ordu ilini ziyaretinde Ordu İl sınırında Vali Ali Kaban ve beraberindeki protokol heyeti ile karşılandı.
Sırasıyla Ordu Valiliği ,Ordu Belediye Başkanlığına ve Ordu Üniversitesine nezaket ziyareti yapan meclis Başkanı Köksal Toptan valilikte Vali Kaban"dan Ordu hakkında bilgiler aldı.
Köksal Toptan"ın bu gezisi sırasında üst düzeyden koruma ordusu dikkat çekiciydi.
Ordu Üniversitesince Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen “Milli Egemenlik” konulu konferansı vermek üzere saat 14"te gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan Ordu Valisi Ali Kaban,Belediye Başkanı Seyit Torun Jandarma Alay Komutanı Alb Celal Cürek ve Üniversite Rektörü Haluk Kefelioğlu tarafından AKM"nin kapısında karşılandı.
Köksal Toptan Atatürk Kültür Merkezinde Devlet Protokolüne ,Ordu Üniversitesi ve gençlerine “ Milli Egemenlik” konulu konferansı vermek üzere geldiğinde frekans yayınlarını kesen özel siyah CMR cip, özel korumaların kapılarından sarktığı beyaz güvenlik araçları koruma kalkanlı özel çantalı güvenlik elemanları eşliğinde salona geldi protokoldeki yerine oturdu.
Bir müddet sonra Ordu Üniversitesinin sunucusunun hoş geldiniz anonsu ile konuşmasını yapmak üzere sahneye çağrılan Köksal Toptan dikkatlice dinlenen konuşmasının bir yerinde “ küçük düşünmemeliyiz. Tarihin hiçbir döneminde küçük düşünmedik.Atatürk ve arkadaşları küçük düşünselerdi şu anda küçük bir Anadolu coğrafyasında sıkışmış bir devlet bir millet olacaktık” ,” Avrupa birliği tam üyelik konusunda uzattığımız eli havada bırakırsa kendileri bilir.Bize dönüp siz müslüman biz Hıristiyan kulübüyüz derlerse bizde yolunuz açık olsun deriz. Ankara kriterleriyle yolumuza devam ederiz” cümleleri alkış aldı.
Toptan ilgi ile izlenen konuşmasını bitirdikten sonra Ordu Üniversitesi Rektörü Haluk Kefelioğlu Üniversite öğrencilerine verdiği konferans dan dolayı Üniversitesi adına teşekkür şildi ve çiçeğini Köksal Toptan"a takdim etti. TBMM başkanı Köksal Toptan"da Kefelioğlu" na Ordu"yu ziyareti anısına TBMM nin özel bir tabağını ve hediyelerini verdi.
Karşılıklı Plaket ve çiçeklerin takdimi sonrasında Toptan"ın iki üniversite öğrencisinin sorusunu cevaplayacağını söylemesi üzerine arka sıralarda oturan Ziraat Fakültesi öğrencisinin Türkiye"de Zirate ve Tarıma daha çok önem verilmesini istiyoruz söylemi üzerine Toptan “ Türkiye"de tarıma önem veriliyor” diye cevap verince yine arka sıralarda oturan bir kişi “ Onun için Pirinci Bulguru Nohutu dışarıdan alıyoruz” dedi ama sesini yükseltmedi.
Başka bir bayan öğrenci de söz aldı “Ordu"lu olduğunu ve bu gibi konferansların Üniversitede daha sık olması gerektiğini söyledi ve ayrıca sizi Üniversitemizde aramızda görmekten memnunluk duyduk deyince Toptan “siz davet edin ben her zaman sizlerin davetine gelirim” şeklinde konuştu öğrencinin gönlünü aldı.
Alkışlarla konferans verdiği sahneden aşağıya indi.
AKM"den Vali Ali Kaban ve protokolle birlikte ayrılırken yanına gelen bir üniversite öğrencisiyle çıkışa kadar sohbet etti. Yine bir üniversite öğrencisinin sayın başkanım bir fotoğraf çektirebilir miyiz ? davetini kırmadı öğrenci ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan Valiliği ziyaretindeki konuşmasının bir yerinde “ Diliyorum ki Ordu halkı hep gülsün çünkü Ordu halkı bunu hak ediyor” temennisinde bulunmuştu.
Bize de “Amin” demek düştü…

Önceki ve Sonraki Yazılar