Sınıf arkadaşım M.Hilmi Güler

Türkiye"de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını"nın bu güne kadar gelmiş geçmiş en saygın ve çalışkan Bakanlarının başında hiç kuşkusuz hemşehrimiz Hilmi Güler"in adı Ülkemize yaptığı başarılı üstün hizmetlerinden dolayıdır ki hiçbir zaman unutulmayacaktır.


Hilmi Güler adı Enerji Bakanı olarak görev yaptığı yaklaşık 7 yıllık başarılı çalışmaları süreci içerisinde Uluslar arası alanda Türkiye"nin yer altı ve yer üstü zenginliklerinin bulunmasında ve kullanılmasında öne çıktı.
Güler özellikle yer altı zenginliklerimizin en nadir kaynaklarından çok değerli Bor madeninin kullanım alanlarındaki stratejisini ön plana çıkararak dünyanın dikkatini Türkiye üzerine çevrilmesinde büyük etken oldu.


Türkiye"yi enerji alanında dışa bağımlı durumundan kurtarmak, enerjiyi verimli üretmek, verimli kullanmak çevre üzerindeki zararlı etkilerini en aza indirmek, yenilebilir Rüzgar enerji kaynakalarına önem vermek ve Türkiye"nin jeopolitik konumunu en iyi şekilde değerlendirmek için yaptığı çalışmaların yanında ,yerli teknolojilerin değerlendirilmesi için destek vermek tüketici haklarını korumak , bütün bu çalışmalarla birlikte Türkiye"yi enerji alanında yaptığı çalışmalar sonucu bulunan ,yeni petrol ve doğalgaz sahaları ile de ayağa kaldırmak Hemşehrimiz, eski Bakanımız Hilmi Güler"in çalışmalarından hatırlayabildiğimiz bazıları.

Hilmi Güler"in Bakü Tiflis Ceyhan petrol boru hattı ile Azeri Petrolünün Türkiye üzerinden uluslararası pazarlara taşınması konusunda yaptığı çalışmalar sonrası ayrıca halen günlük bir milyon varıl petrolün Ceyhan"a sağlıklı bir şekilde taşınmasının mimarı oldu.


Güler"in 7 yıllık çalışma dönemi içerisinde başında bulunduğu enerji bakanlığında Türkiye"ye daha da saygınlık getiren önemli projelere Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olarak aldığı cesur kararlarla uluslararası başarılara imzasını attı.


Başbakan Tayip Erdoğan tarafından 7 yıl önce Enerji Bakanlığı görevine atanan Hilmi Güler zamanın Yolsuzluk iddiaları ile devraldığı Bakanlığı Türkiye"nin en verimli bakanlıklardan birisi haline getirdi.
Hemşehrimiz Hilmi Güler Bakanlığı döneminde yaptığı başarılı çalışmalarıyla Türkiye"nin önemli projelerine imza atan kararlı, saygın devlet adamı kişiliğiyle daima anılacaktır.


29 Mart 2009 Mahalli seçimleri sonrası Başbakanın bu defa kabine değişikliği yaptığı bakanlardan birisi olan Hilmi Güler Ordu"lu olmanın gururunu daima taşımış ve bunu Ordu"da yaptığı bütün toplantılarına her zaman yansıtmıştır.


Bundan sonra Ordu Milletvekili olarak devam edeceği görevini, Ordu"muzun yatırım proğramlarını da kollayacağını bildiğimiz tabiri caizse “yerin altında ne kadar enerji ve maden, jotermal “ kaynak varsa yerin üstüne çıkaran Türkiye"nin bütün enerji kaynaklarını en verimli şekilde değerlendiren insanlara karşı daima samimi ve alçak gönüllü davranmaya özen gösteren eski Bakanımız kardeşimiz saygın insan Hilmi Güler"in görev değişikliği Ordu"lu hemşehrilerini özelliklede sınıf arkadaşını kuşkusuz üzmüştür.

Sonuçta Ordu Ankara"da sorununu anlatacağı bir gücünü bir Bakanını kaybetmiştir.


Ordu Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı Servet Şahin ile Ordu Ticaret Odası Başkanı Necdet Gürsoy yaptıkları ortak açıklamalarında “ Hemşehrimiz Hilmi Güler İlimiz ve Ülkemiz adına çok önemli projelere imza atmıştır .Üzülmemek elde değil bu işlerde siyaset olmaz bizim elimiz ne kadar güçlü olursa Ankara"da O kadar söz sahibi oluruz” diyerek yok olan bir gerçeğinde altını çizmişlerdir.


Ayrıca Ordu Valisi Ali Kaban
Yaptığı açıklamasında “ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler"in görevde bulunduğu süre içerisinde kendilerine önemli katkıları olduğunu söylemesi ,manevi desteği dahi yetiyordu” sözleri nin adresi Ankara"daki gücümüz dü..


İl genel meclisinde Partisinin toplam alınan oylarına baktığınızda Türkiye ortalamasının çok üzerinde olmasına karşın görev değişikliği yapılan Eski Bakanımız Hilmi Güler"den sonra yine sınıf arkadaşımız İstanbul Milletvekili Ordu"lu Kültür ve Turizm Bakan"ımız Ertuğrul Günay"ı da Ordu"muzun Bakanı olarak görmezseniz ..!


“ Artık Ordu"nun Bakanı yok” ..!
Ankara"daki bu gücün bu yokluğun sıkıntılarını Ordu olarak ilerki zamanda hep birlikte yaşayacağız...


Ordu İsmetpaşa Ortaokulundan sınıf arkadaşım Hilmi Güler"e Milletvekili olarak Ordu"muza bundan sonra yapacağı önemli kalıcı hizmetler için beklentilerimiz olduğunu söylerken başarılarının da devamını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar