ŞİMDİ SEÇİM ZAMANI, ŞİMDİ HASAT ZAMANI..

GÖRDÜKLERİMİZ

DUYDUKLARIMIZ

Tuncer Engin

 

     ŞİMDİ SEÇİM ZAMANI

    ŞİMDİ HASAT ZAMANI..

29 Mart seçimleri yaklaşıyor. Şunun şurasında ne kaldı ki..! seçime giren CHP.AKP.DSP.MHP basında önde gelen isimlerin başını çekerken  diğer partilerin adaylarının yaptıkları geziler çalışmalar fazla medyatik olmadığından mıdır nedir medyada fazlaca gözükmüyor.

 

      Ordu"nun çeşitli sokaklarında  Parti bayrakları insanların başının üzerinde dalgalanmaya başladı. Posterler asılıyor broşürler evlerde işyerlerinde sokaklarda dağıtılıyor. Adayların seçim otoları tam donanımlı şarkılı türkülü sokaklarda boy gösteriyorlar seçim çalışmaları yapıyorlar. Başkan adayları Belediye meclisi, il genel meclisi ve mahallelerin muhtar adayları guruplar halinde geziyor partilerine ve kendilerine oy istiyorlar.

 

      Ev, işyeri gezmeleri kahve toplantıları dağıtılan binlerce sevgi karanfilleri, tokalaşmalar, seçimin gereği olarak yapılıyor.

      Bütün bunlar yapılırken yanlarında Başbakan ları , Bakanları milletvekilleri olanlar daha bir farklı gözüküyor.

       Seçime katılan Partiler ve Genel Başkanlar Partilerinin  adaylarına oy istemek için lüzum gördükleri illerde  mitingler düzenliyor.

 

       Ordu"da bu mitinglerin en büyüğü şimdilik en dikkat çekeni Başbakan ve AK Parti Genel  Başkanı R.Tayyip Erdoğan"ın beraberinde hemşehrilerimiz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay AK Parti Genel Sekreteri İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin Ordu damadı Sağlık bakanı Recep Akdağ Ordu Millet vekilleri Enver Yılmaz, Eyüp Fatsa, Ayhan Yılmaz ve Mustafa Hamarat"ın Ordu"da  katıldığı 11 Mart mitingi..

 

         Başbakan gelmeden önce AK Parti İl Başkanı Oktay Çanakçı bekleyen topluluğa bir hoş geldiniz konuşması yaptıktan sonra Başkan Adayı Ayşe Bahar Çebi İlk defa böyle büyük bir kalabalığa seslendi heyecanlı olduğu gözlerden kaçmadı Ordu için düşüncelerini projelerini  anlattı.

 

         Çarşamba günü olağanüstü  emniyet tedbirinin alındığı Cumhuriyet Meydanının yanındaki stadyuma  helikopterle inen ve oradan miting alanına  gelen Başbakan saat 13.00 de ilçelerden de  gelen büyük bir topluluğun karşısına  çıktı konuştu Partisine ve 81 vilayetin tek bayan adayı Ayşe Bahar Çebi"ye oy istedi “ O"nu size emanet ediyorum” dedi..

 

      Hükümetin tek il bayan adayı A.Bahar Çebi"ye olan desteğini gösterdi.

        Başbakan Ordu Giresun"un ortak isteği Or-Gi havaalanının yapım sözünü verdi. Karadeniz"i Akdeniz"e bağlayacak 130 yıldır gündemde olan ve sonlara gelen bir çalışmanın Ordu Sivas bağlantı yolu Dere yolunun en kısa zamanda biteceğinin sözünü verdi. Miting sonrası Ordu"da ve ilçelerde yapımı bitmiş toplu açılışlar yapıldı.

           Başbakan daha sonra Trabzon mitingine gitti.

*  *  *  *

                   

         Bu arada Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu bir akşam üzeri Ordu"ya geldi Tesk otelde bir akşam yemeğine katıldı belirli sayıda bir partili topluluğa salon konuşması yaptı Or Tv de canlı yayın konuğu oldu., ertesi gün gitti.      

 

             Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal Giresun"da Ordu"nun da katıldığı coşkulu ve büyük bir topluluğa konuştu Ordu ve Giresun Belediye başkan adaylarına ve partisine oy istedi.

         CHP"nin kalelerinden birisi olarak bilinen Ordu"ya Deniz Baykal"ın  gelmesi özellikle bekleniyor..

 

     Partili taraftarı hiç değilse seçimden seçime de olsa miting alanında genel başkanlarını  görmek ister, milletvekilini görmek ister..İli veya ilçesi için yapılmış yapılacak yatırımları yapılacakları duymak ister.

         Bu bir güç gösterisidir AK Partinin de yaptığı budur. Başbakan Tayip Erdoğan"ın Ordu"ya 6. gelişidir.

 

      Başbakanın AK Parti Genel Başkanı olarak 36.Açık hava mitingini yaptığı ve Tek kadın Belediye Başkan adayı A. Bahar Çebi"ye oy istediği il Ordu"dur.

       Parti Genel başkanlar güçlü oldukları illerde bunu yapmalı seçmenine destek vermelidir.

 

         Seçime katılan partilerin şimdi hasat zamanıdır bu günler. Ordu"lu seçmenler bütün bunları değerlendirecek ve karar verecektir.

        Demokrasinin gereği seçmenlerin oylarıyla sandıktan çıkacak Ordu Belediye Başkanını,Belediye Meclis üyelerini İl Genel Meclis Üyelerini yine Ordu seçmeni belirleyecektir.

        Tabi mahallesinin muhtarını da…

        Ne zaman..?

         29 Mart"ta

Önceki ve Sonraki Yazılar