ORDU TANITIM STANTI EMİN ELLERDE…

11 Şubat Çarşamba günkü gazetemizde “ Tüyap Fuarında Ordu Standı İddialı” başlıklı bir yazı yazmış Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Turizm fuarında Ordu"nun ve Turizm değerlerinin tanıtımı ile ilgili en ince detayına kadar iddialı ve güzel hazırlanıldığını belirtmiştim.


Olay Gazetemizde Gazeteci Nuran Çöl"ün haber ve fotoğraflarından 12 Şubat Perşembe günü İstanbbul"da açılımı yapılan fuarda Kültür ve Turizm Müdürü Ertuğrul Günay , Ordu eski Valisi şimdiki Aydın valisi Mustafa Malay ve çok sayıda misafirlerin ziyaret edip beğendiği “ EMİT 2009 Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve seyahat Fuarı"ndaki l00 M2 lik Ordu Stantı en çok ilgi çeken stantlardan birisiymiş Gazeteci Çöl"ün izleniminden anlaşılan o. Dünyaca ünlü grafikerimiz Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Uğurcan Ataoğlu ,Emin Öztürk ve Kadir Felek gibi branşlarında uzman isimlerden oluşan, Ordu"luların düzenlemelerini ve sunumunu yaptığı Uluslar arası Turizm fuarının bu sene çok farklı iz bırakacağını söylemek abartılı olmazdı.
Vede öyle oldu.


Kültür ve Turizm Bakanı hemşehrimiz Ertuğrul Günay Ordu stantını gezdikten sonra yaptığı konuşmasında Ordu stantını çok beğendiğini söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etmiş.


Ordu eski valisi Mustafa Malay"da “ Ordu benim ikinci vatanım gerçekten çok güzel bir stant hazırlanmış” diyerek Ordu"ya özlem duygularını dile getirmiş.


Enis Ayar -Osman Güngör"ün tasarımı RoboNut fındık kavurma makinası , Turizm Müdürlüğünün tasarımı “Nikah Fındığı” fındık unundan yapılmış acılı fındık köftesi ve Beyaz adam Enis Ayar"ın kovboy şapkası ve özel RoboNut önlüğü ile farklı imajı Ordu stantının hareketliliğine ve dikkatleri çekmesine katkısının olmadığı söylenemez.


Sonuçta bu sene Ordu Kültür ve Turizm müdürlüğü Fuarda Ordu stantını uzman emin ellere emanet etmiş ve Tüyap Beylik düzü fuarından başarıyla ve yüz akıyla çıkmış fuar 15 şubat pazar günü itibariyle son bulmuştur.
Turizm ve Kültür Müdürü Erkan Gülderen"i bir kez daha kutluyoruz.


ORDU STANTINA EN İYİ ÖDÜL
Ünlü fuarların en güzel stant tasarımlarını yapan Mimar Hemşehrimiz Kadir Felek"in Tüyap 2009 fuarında Özenle düzenlemesini yaptığı Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Ordu Stantına ödül getirdi. Fuar yönetimi En iyi Stant Şhow plaketini Vali Yardımcısı Adem Yılmaz ve Kültür Turizm Müdürü Erkan Gülderen"e taktim etti.


KENAN ÇEBİ VE SAHİL PROJESİ
Cumhuriypet Halk Partisi Ordu Belediye Başkan adayı Av.Kenan Çebi"nin Ordu"ya ve Ordu insanına hizmet Projeleri arasında kıyı düzenleme sahası içerisindeki Vali Konağı,Kız meslek lisesi ve Metoroloji binalarının kamulaştırılarak yıkılması ve halkın kullanımına açılması düşüncesi var.


Bu gerçekleşirse bülbül deresinden Melet ırmağına kadar uzatılması düşünülen kıyı düzenleme sahası civil ırmağı üzerine yapılabilecek bir asma köprü ile bütünleşebilecek ve dahada güzelleşecek.


Ordu Belediye eski başkanı Kazım Türkmen zamanın yine Ordu Eski valisi Sami Seçkin"inde hazır bulunduğu bir açılışta yaptığı konuşmasında “ Sayın valim denginizi toplayın, size daha güzel bir yer bulacağız oraya yerleştireceğiz ve bu bölgede yeni düzenlemeler yapıp halkın kullanımına açacağız” demişti.


Vali Sami Seçkin"de mikrofona gelerek Ordu"nun sahilinin güzelleşmesi adına böyle bir düzenlemeden memnunluk duyacağını ve dengini toplamaya hazır olduğunu söylediğinde valinin bu sözleri büyük alkış almıştı.


CHP Başkan Adayı Kenan Çebi"nin de Vali Konağı,Kız Meslek lisesi ve Metoroloji binalarınında Ordu Sahili kıyı düzenleme projesinin bütünlüğünün sağlanması açısından bu bölgeden kaldırılmasını düşünmesi daha da gelişmekte olan Ordu için güzel tasarımlar, güzel düşünceler.


29 Mart"ta Halkın Oyları ile seçilecek olan belediye başkanının ve meclisinin ileriye dönük bu çevreci projeye sahip çıkması gerekir diye düşünüyorum.
Yoksa yanlış mı düşünüyorum..?

OTSO"NUN YENİ BAŞKANI
Ordu Ticaret ve Sanayi Odasının Pazar günü 25 meslek gurubu içerisinden seçilen 58 kişilik yeni meclis yönetimi bu gün toplanacak ve OTSO"nun yeni başkanı ile 11 kişilik yeni yönetimini belirleyecek.


58 kişilik yeni seçilmiş OTSO meclisi üyeleri içerisinden Başkanlığa talip ve aday olan Levent Karlıbel,Servet Şahin, İ.Hakkı Yılmaz, Atilla Kalpaklı, Burhan Çakmak, Onur Şahin arasında tercihlerini kullanacak ve OTSO"nun yeni başkanını belirleyecek.


11 kişilik yeni yönetim kurulu üyeliklerinin de belirleneceği bu günkü seçimde 57 kişilik seçilmiş üyelerin OTSO meclisine şaibe getirmeyecek üyeleri belirlemede hassas davranacağı geçmişte Türkiye Cumhuriyeti oda mühürünün üzerine sahte imza atan kişiye oy vermeyecekleri kulislerde konuşulanlardan.


OTSO"ya şaibe getirecek bir ismin listede yer alması her zaman yeni yönetime sıkıntı getirecek bunun düzgün izah edilebir açıklaması ise hiçbir zaman olamayacaktır.


Önceki ve Sonraki Yazılar