İşitme Engelliler Sergisi

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Salonunun Fuayesinde İşitme Engelliler okulu öğrencilerinin yapmış olduğu ebru ve resim sergisi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M.Hilmi Güler ile okulun küçük öğrencisi işitme engelli Yaren tarafından açıldı.


Serginin girişindeki pankartta yazılı olan “ Sizi Duymasak ta anlıyoruz” sözü ise gerçekten anlamlıydı.


Ordu Valisi Ali Kaban Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun AK Parti Belediye Başkan adayı A.Bahar Çebi Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen ve çok sayıda davetlinin katıldığı sergideki resimler ve birbirinden güzel ebru çalışmaları gerçekten çok güzeldi .


Vali Ali Kaban"ın bir ara “ başka sergiyi mi geziyoruz,bu resimleri çocuklar mı yaptı “ esprisine okul müdürü resimleri okulumuz öğrencileri yaptı cevabı serginin çok beğenildiğin anlamını taşıyordu.
Sergi açıldıktan sonra girişte bir sürpriz vardı .


141 Ülke arasında 114.266 öğrencinin katıldığı ve Yunanistan"da Dünya birincisi olmuş Özlem Yazgan isimli Ordu Bilim sanat Merkezi öğrencisini Bakan Hilmi Güler"le tanıştırdılar.


Bakan Güler dünya birincisi olmuş küçük öğrenciye bu güzel resmi hangi elinle yaptın diye sordu. Öğrenci sağ elini gösterince Bakan Güler “Dünya şampiyonu olmuş bu el öpülür” dedi ve öptü.


Vali Ali Kaban"da küçük öğrenciyi ödüllendirmek için alınan 5 adet Cumhuriyet Altınını Bakan Güler"e Güler"de başarıların devamını dileyerek altınları Küçük Şampiyon Özlem Yazgan"a verdi.

UMARIM ÖYLE OLUR..!
Açılışta Bakan Hilmi Güler"in İsmetpaşa Orta okulunda İngilizce öğretmeni Orsev"in başkanı Sevinç Özel"de izleyiciler arasında idi. Bunu bilen Vali Kaban Sevin ç Özel"e “ Sayın Bakan mutlaka sizi görmek ister” deyince sevinç Özel bu iltifata gülerek “Umarım Öyle olur” karşılığını verdikten hemen sonra Güler Öğretmenini kalabalığın arasında görünce ona yönelip ..
1960 lı yılların orta okuldaki gaten by İngilizce kitabından ezberlediği bir konuyu şimdi çok daha güzel İngilizcesi ile ” Mary is picking flowers. Mary Shounted Help Help” esprisini yapıp öğretmeninin elini öper.


Bakan"ın İngilizce Öğretmeni Sevinç Özer"de Biraz önceki Vali Kaban"la yaptığı “ Umarım öyle olur” konuşmasını öğrencisine anlatır gülüşürler..
Bu güzel serginin bir köşesinde Sanatçı İhsan Gürdal ile sohbet eden Bakan Güler" e yine bir sanatçı süprizi daha vardır.


Saz üstadı İhsan Gürdal"ın tasarımı ve yine saz sanatçısı ustası Erdoğan Tathan"ın fındık ışkınlarından gövdesi örülü el yapımı özel bir sazı Bakan Güler"e gösterirler. Türkiye"de ilk ve tek olan bu saz enteresan ve çok güzeldir. Bakan Güler sazı inceler basın mensuplarına da gösterdikten sonra Yapımcısından bir Ordu Türküsü çalmasını ister. Bu arada Sazın tasarımncısı İhsan Gürdal “sayın bakanım Dut pekmezi yiyemez olduk” derken bu sayede özellikle sazların yapıldığı dut ağaçlarının da korunabileceğini ima eder.
Erdoğan Tahtan Ordu"nun Derelerini yaptığı örmne sazı ile çalmağa başlayınca Bakan Güler, Sevinç Özel, Seyit Torun, İhsan Gürdal ile çevredekiler bu güzel Ordu Türküsüne hep birlikte eşlik ederler, Pele erol sesine güvenemediği için bu koroya karışmaz sadece dinler.


Serginin tamamını büyük bir zevkle gezen Bakan Güler işitme engelliler öğrencileri ile öğretmenleri vasıtasıyla sohbet eder . Bakan gülerin konuşmalarını işaret diliyle öğrencilere aktaran öğretmen öğrencilerin isteğini de Bakan Güler"e iletir.


Öğrenciler Cumartesi günleri çarşı iznine çıktıklarını Pazar günüde çıkmak istediklerini söylerler. Bakan güler öğrencilerin bu istekleri karşısında . Sizleri çok seviyoruz Sizler bizim çocuklarımızsınız bir isteğiniz olduğunda bana iletin diyerek tek tek onlarla ilgilenir. Müdürünüzle Pazar günü izniniz için konuşacağım diyerek çocukları mutlu eder. Birlikte hatıra fotoğrafı çektirir sergiyi çok beğendiğini söyler.


Sergiyi gezerdikten sonra Emniyet Müdürü"nün rahatsızlandığını öğrenir ve hastaneye ziyarete gitmek üzere sergiden ayrılır.

YAREN"DEN
ÖZÜR DİLİYORUM
İşitme engelliler Okulunun küçük öğrencisi Yaren"i okulunun resim sergisinin kurdelesini kesmek için yanına alıp onunla ilgilenen Bakan Güler Yaren"in eline de bir makas verir ve birlikte açılış kurdelesini birlikte kesmeye başlarlar.


Küçük Yaren kurdeleyi kesmekte zorlanınca bir ucunu Vali Kaban"ında tuttuğu kurdelenin kesimini kolaylaştırmak için bende kurdeleyi tutup biraz germek istedim . O sırada Ajans muhabiri arkadaşın çektiği fotoğrafta elim küçük Yaren"e hatıra olacak bu güzel anlamlı fotoğrafta Yaren"in yüzünü kapamış.


Olay gazetemizde de bu fotoğraf yayınlanmış.
Gerçekten çok üzüldüğüm bu olay için Küçük Yaren"den özür diliyorum. O anın hemen sonrasını gösteren bu fotoğrafı da Küçük Yaren için tekrar yayınlıyorum.


Önceki ve Sonraki Yazılar