İNADINA BAŞKAN SEYİT TORUN…

GÖRDÜKLERİMİZ

          DUYDUKLARIMIZ…..

                                                     Tuncer Engin

 

      

İNADINA BAŞKAN

 SEYİT TORUN…

 

 29 Mart 2009   Mahalli idareler  seçimleri Ordu Merkezde Demokratik Sol Parti belediye başkan adayı Seyit Torun"un zaferi ile son buldu.

          Ordu halkı CHP"lisi MHP"lisi  kararlısı kararsızı sandık başına gitti. Demokratik hakkını kullandı ikinci bir beş yıl için yeniden Seyit Torun dedi.

       Seçilen tüm belediye başkanlarını belediye meclis üyelerini il genel meclis üyelerini ve de muhtarlarımızı  kutluyoruz .

         Son birkaç gün seçim anketleri açıklandığında DSP"li  Seyit torun ile AKP"li A.Bahar Çebi arasında geçeceği tahmin edilen seçimde ipi % 52.74 le göğüsleyen Başkan Seyit Torun bu maratonun galibi oldu AK Parti adayı A.Bahar Çebi % 39.36 larda kalarak  Ordu merkezde ikinci  parti adayı olarak tarihin seçim  sayfalarında yerini aldı.

          Anketçilerin yaptığı araştırmalar bir tarafa Belediye eski başkan yardımcısı Özer Karadağ"ın Pazar günü saat 12"lerde Kervansaray lokantasında ki kesin seçim tahmini tam tuttu.

          Pazar günü seçim sandıklarına oylar atılırken öğlen üzeri  Lokantaya Başkan yardımcısı Birol Yılmaz"la gelen Özer Karadağ"la yaptığım seçim  sohbetinde şunları söyledi. “ Bu yaşa kadar altı seçim yaşadım. Bu kadar rahat bir seçim aldığımızı görmedim. Bu iş bitti..”dedi..

            Sandıklar açılmadan…

           Bu kadar net ve emin  konuştuğuna göre Hayırlı olsun dedim. Kervansaray"dan  çıkarken Belediye Zabıtası büyük ihtimalle akşam yapılacak kutlamalar için belediyenin önündeki park etmiş arabaları kaldırmanın meydanı açmanın  telaşı içindeydi ve meydanı boşaltıyorlardı…

           Akşam üzeri Oy verme işleminin bitmesinden sonra  sandıklar açıldığında ve oylar tasnif edilmeye başlanıldığında  Başkan Seyit Torun yaklaşık 92 bin seçmenin oylarını kullandığı sandıktan büyük bir çoğunlukla çıkıyordu.

           Gecenin ilerleyen saatlerinde rakamlar netleştikçe Belediyenin önündeki kutlamalar da Başkan Seyit Torun"a olan sevgi tezahüratları doruğa çıkıyordu.

            Bu seçim coşkusuna sevgi tezahüratına  Başkan Seyit Torun"da belediyenin balkonundan coşkulu kalabalığa sevenlerine,Ordu Halkına şöyle sesleniyordu ;

          “ Bu başkanlığı sizin sevginiz kazandı”

             CHP"nin ve MHP"nin İl genel ve belediye meclis oylarına baktığınızda seçmenleri oylarını buralarda kendi partilerine kullanırken Belediye Başkanı olarak Seyit Torun için kullanmışlar.

             Bu iki parti oylarını Türkiye genelinde arttırırken Ordu Belediye Başkanlığında İnadına Seyit Torun dediler kendi partilerinin başkan adayına oy vermediler.

              “ Sezar"ın hakkını Sezar"a” vermek gerekirse

              Bu güvenin sahibi Başkan Seyit Torun"u kutluyorum.          

Önceki ve Sonraki Yazılar