Demokrat Parti ve Süleyman Soylu

DUYDUKLARIMIZ GÖRDÜKLERİMİZ…

 

DEMOKRAT PARTİ ve SÜLEYMAN SOYLU

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu seçim Çalışmalarına ve Partisinin adaylarına destek vermek amacıyla Karadeniz gezisine çıkmış.

Bir zamanların güçlü Partisi Demokrat Partinin Genel Başkanı Ordu"ya geliyor Ordu"nun haberi yok. Gazetelerin birçoğunun haber sayfalarında bile gözükmeyen genel başkanın gezisinin Ordu proğramı"da hareketsiz.
Genel Başkan Süleyman Soylu ve beraberindekiler Ünye Akçay sınırında karşılanıp Perşembe ilçesinin Kırlı Beldesinde halkla selamlaşacakmış.

Geceleyin Ordu"ya gelecek olan Genel Başkan Soylu ORT"de 20.15"te canlı yayın konuğu olarak televizyondan Ordu"lulara seslenecekmiş. Seçim sürecinde Ordu"ya gelen Genel Başkan bir mitingle Ordu Belediye Başkan Adayı Volkan Yeşilyur"tu seçim otobüsünün üzerinde Ordu"ya tanıtma fırsatını bile vermiyor.


29 Mart Belediye seçimlerinde Demokrat Parti"nin Ordu seçim pusulasının 4. sırasında yer alacak olan Başkan Adayı Volkan Yeşilyurt"u belediye meclis üyelerini il genel meclisi üyelerini şimdilik tanıyanda yok tanıtan da…
Durum böyle olunca da Parti binasına gelen de yok .En önemlisi Parti binasında hiçbir hareketlilik ve seçim heyecanı yok tabi seçilebilme heyecanı da..!


DP. Genel Başkan Süleyman Soylu geç saatlerde geldiği Tesk otelden televizyona gidiyor sonra 70-80 kişilik bir sohbet yemeği sonrası istirahat.
Sabahleyin Otelden ayrılış…

Demokrat partinin Ordu seçim haberlerini okudunuz..!

HAKKI YILMAZ
Doğruyol Partisinin eski genel başkanı Mehmet Ağar Ordu"ya gelmeden önce Doğruyol Partisinin Ordu İl Başkanı sanayici Hakkı Yılmaz Partisine 220 metrekarelik Yepyeni donatılmış Bir il Başkanlığı binası kazandırdı ve Genel başkanını Ağar"ı Karadeniz gezisinde yaklaşık 500 arabalık konvoy ile Ünye sınırında büyük bir coşkuyla karşılayıp Ordu"ya getirmişti.
Yeni Parti binasının önünde çok büyük ve hareketli bir topluluğa konuşan genel başkan Mehmet Ağar hizmete soktuğu parti binası için de Ordu İl Başkanı Hakkı Yılmaz"a ve yönetimine özellikle teşekkür etmişti.
Sonra ne oldu..?


İsmini değiştiren ve seçimden sonra genel başkanı değişen Demokrat Partinin Başına Süleyman Soylu gelir. Yeni yönetim İl Başkanı Hakkı Yılmaz"ın MKYK"dan ve il başkanlığından ayrılmasına neden olur, Hakkı Yılmaz listelere bile alınmaz.


Doğruyu söylemek gerekirse Bu gün Hakkı Yılmaz Ordu İl Başkanı olsa idi Genel Başkan Süleyman Soylu"nun Ordu ya geldiği gün Demokrat Parti il binasının üzerinde ölü toprağı olur muydu…?
Bence olmazdı..!


Doğruyol Partisi Genel Başkanı Süleyman Soylu sessiz sedasız Ordu"dan gelip geçmezdi..


Akşam üzeri Genel Başkanı Ordu"dan karşılamaya giden yaklaşık 10 arabalı konvoyu görünce yanımdaki arkadaşlarla aynı sohbeti yaptık.
Seçimde kazanma heyecanı olmayınca da ve iddialı diğer Partilerin çok hareketli yürüttüğü seçim çalışmaları görülürken, Demokrat Parti il başkanlığına gönderilen çuvallar dolusu parti bayraklarını genel başkanın büyük boy afislerini posterlerini, bayraklarını Çuvallar dolusu el ilanlarını nerelerde kullanacaklarını konuştuk.…


Ordu"da partisine her türlü maddi manevi kolaylığı sağlayan Partisini yepyeni bir binaya kavuşturan bütün imkanlarını partisi için kullanan çalışkan Eski il başkanı Hakkı Yılmaz"a yapılan haksızlığı tartıştık.


Eski Doğruyol yeni Demokrat partililerin de bildiği bu gerçek ortada iken böyle bir günde “Beyaz Yürüyüş “ mücadelesini sürdüren genel başkanın Ordu"yu Şehrin girişinden başlatarak ve Ordu"lularla el sıkışıp Partisinin Ordu Belediye Başkan adayı Volkan Yeşilyurt"a destek vermesi gerekmez miydi..?


Bu arada genel başkan Soylu bir uğramışken Ordu"da belki seçimi konuşacak ama Tesk otelin yemek salonunda OR TV"nin ekranında..
Sonra ..


Sonrasını 30 mart sabahı hepbirlikte göreceğiz..!

SON MECLİS
Tuncer Engin
29 Mart yerel seçimleri yaklaştıkça partilerin adaylarının birbirlerine söylemleride farklılaşıyor.Bu taşlamalar ve haşlamalar seçimlerin son haftasında da daha farklı boyutlara ulaşacak bu kesin..


Ordu Belediye Meclisinin son toplantısında Başkan Seyit Torun meclis üyelerine yaptığı duygusal konuşmasında “ Ordu Belediyesi tarihinde böyle meclis üyeleri ile birlikte çalışan meclis olmuş mudur..!? Onu bilmiyorum ama araştırmalarıma göre olmamış. İyi günümüzü ve kötü günümüzü burada birlikte geçirdik,burada arkadaşlık yaptık” demiş.


Belediye Başkanı Seyit Torun bu konuşmasından sonra Belediye Meclis üyelerine göreve geldikleri 5 yılda yaptıkları hizmetlerinden dolayı birer teşekkür plaketi vermiş.


Belediye başkanları ve meclis üyeleri seçildikleri bölgeye hizmet etmek , yaşam standartını daha iyi bir düzeye çıkartabilmek ve adil hizmet dağıtabilmek için göreve talip olurlar. Aldıkları hizmet çıtasını da daha yükseğe çıkartabilmek için çalışırlar. Bu seçilenlerin asli görevleridir ve yeni seçilecek olanlar içinde böyle olmalıdır.


Tabi kendilerine çalışmadıkları sürece..
Ordu Belediye Başkanlığı tarihinde Başkan Seyit Torun bir ilki gerçekleştirerek ayrım yapmadan tüm belediye meclis üyelerine Ordu"ya hizmet için beraberliklerinin Son meclis toplantısında verdiği teşekkür plaketleri başkan Torun"un görev süresince particilik ve ayrımcılık yapmadığının da bir göstergesidir.


Yalnız ne var ki Başkan Seyit Torun"un partisinden bir üyenin başkan için üç gün önce bir yerde ileri geri konuşması sonrası meclis salonunda aldığı plakette hiç ama hiç hakkı yoktur.
Bir toplumda Başkanını haksızca kişisel menfaatin için arkasından eleştireceksin, sonra da Başkanın elinden meclisin ortasında teşekkür plaketi alacaksın .
Ne diyelim hayırlı olsun .!!

Önceki ve Sonraki Yazılar