Böyle mi Olmalı...!

Pazar günü Gazeteciler Derneği Başkanı Recep Aydın"la Karşıyaka Orduspor maçına birlikte gidiyoruz. 19 Eylül Stadının ana giriş kapısına güvenlik için Polis bariyelleri kurmuşlar.

Sarı gömlekli özel güvenlik kurumunun elemanları ile Stadın protokol girişi ve bilet girişinde olağanüstü bir hal önlemleri alınmış, görüntü bu…


Maç saatini 15.30"a almışlar başkanda bende maçın saatini 14.oo sanıyoruz yani maça erken gelmişiz. Başkanla Güvenlik bariyellerine yaklaşırken görevli olduğunu söyleyen bir polis memuru elinden tuttuğu ilkokul öğrencisi oğlu ile birlikte bizim önümüzden, güvenlikten geçmek isterken hiçte hoş olmayan bir olaya tanık olduk.


Stadın özel güvenlik amiri Cabbar Sakarya birden Resmi üniformalı Polis memurunun önüne geçerek Çocuğa bilet alacaksın diyerek Polis memuru ile tartışmaya başladığında önceleri Polis memurunu tanıdığını onun için şaka yapıyor sandım ama yanıldığımı da sonradan fark ettim.


Polis memuru görevliyim diyerek küçük oğlunu da beraberinde güvenlikten geçirmek istedi. Özel güvenlik amiri bu defa yine ısrarla çocuğa bilet alacaksın diyerek polis memurunu iteledi tartışmayı büyüttü..Polis memuru Ben görevliyim dediyse de itişme kakışma hiç hoş olmayan bir durumda onlarca insanın önünde neredeyse kavgaya neden oluyordu.


Babası Polis memurunun elinden tutan ve beklide hayatında ilk defa maça babasıyla birlikte gelmeye çalışan küçük erkek çocuğu, halkın güvenliğinden sorumlu babasını, dahası babası Polis memurunu iteleyen sivil bir insanın bağırıp itip kakmasından korkmuş bir vaziyette itişmenin içinde, sivil özel güvenlik korumalarının ortasında babasının elini bırakmıyordu..


Korku ve şaşkınlık dolu gözlerle nedenini anlamadığı bir kargaşanın içerisinde kalmıştı küçük çocuk. Çünkü Devletin Resmi üniformalı Polis memuru Babası ile küçük oğlunun önünde hiç hak etmedikleri bir hareketin içine girmişlerdi.


İnsanların gözlerinin önünde yaşanan,gerçekten hiçte hoş olmayan bu çirkin görüntü bir Polis memurunun onurunun oğlunun önünde özel güvenlik elemanlarınca nasıl rencide edildiğinin göstergesiydi.


Ben bu nasıl bir davranış oğlunun yanında Resmi ünüformalı babasını tartaklıyorlar diyerek söylenirken Başkan Recep Aydın"da dayanamadı tepkisini “bakarmısın..bakarmısın sen ne biçim adamsın” diyerek sesli bir şekilde gösteriyordu.


İtişmeler devam ederken başka polis memurları da araya girerek arkadaşlarına sahip çıktılar Polisler memur arkadaşlarını olay yerinden uzaklaştırdılar.


Bariyelin önündeki bekleşen kalabalık görevli Polis memuruna Sarı gömlekli özel güvenlik elemanlarının ve amirlerinin başlattığı bu hoş olmayan çirkin görüntüye tepki gösterdi “ Güvenlik dışarı..Güvenlik dışarı “diyerek tepki koymaya bağırmaya başladılar.


Bu tepki üzerine güvenliğin amiri topluluğun yanına gelerek birkaç tanıdığı ile el sıkışırken Başkanla bende söylenerek stadın yolunu tuttuk.
Maçın sonlarına doğru deniz tarafındaki açık trübünde bir karışıklık oldu bu kez açık tribündeki Orduspor taraftarları her ne olduysa
Cabbar dışarı,Cabbar dışarı diye tempo tutmaya ,yine tepki göstermeye toplu tezahürat yapmaya başladılar.


Orduspor Karşıyakaspor karşılaşmasında sıkıntılı dakikalarının sonunda ki sahalın en çalışkanlarından 84. dakikada Mehmet Şen"in attığı 3 puanlık gol için hep birlikte oturduğumuz yerden fırlayıp sevindik Mehmet Şen"i ve gol"ünü ayakta alkışladık .


Üzüldüğümüz ise , 19 Eylül stadına onlarca babasının elinden tutarak gelen minik seyircilerin çokluğunda Özel Güvenlik elemanların ve amirinin Devletin Ünüformalı Polis memuruna küçük oğlunun önünde hiç hak etmediği bir davranış biçimi sergilediğini de buradan belirtmek isterim.
Özetlersek böyle olmamalıydı derim…!

Önceki ve Sonraki Yazılar