AV VE AVCI..!

Avcılar ve atıcılar derneğinin son genel kurul toplantısı 14 Mart Cumartesi günü yapıldı.Dernek binasında aidatlarını ödemiş çoğunlukta üyeler hazurun cetveline yazılmayınca oylarını kullanamadılar.

 

            Genel kurul öncesi Dernek eski Başkanlarından Kadir Engin seçimlere tek aday olarak girmek istemekte yakınlarına da bundan bahsederek karşısına başka adayın çıkmasını istememektedir. Bundan önceki seçimlerde de Avcı ve işadamı  Kadir Engin bu tür yaklaşımları devamlı yapmaktadır.

 

             Avcılar derneğinin en yaşlı üyelerinden Su altı ve Kara avcısı Ekrem Akdeniz"e de bu düşüncesini anlatıp ondan yardım istemektedir.

 Avcılar Derneğinin saygın ve güvenilir işadamı başka bir üyesi  avcı Mehmet Şahin"de yakın dostlarına Başkanlığa aday olduğunu söylemekte dernek üyeleri arkadaşlarıyla  bu düşüncesinin onayını alıp seçimlere hazırlanmaktadır. Bunu bilen Avcı Ekrem Akdeniz  önce Kadir Engin"le konuşur sonra Kadir Engin"in isteği üzerine Akdeniz Mehmet Şahin"i yanına alarak Kadir Engin"in işyerine gider.

 

             Mehmet Şahin Fransa"da yıllarca yaşamış Avcılık kurallarında en ağır şartların bulunduğu Fransa" da yasaların emrettiği şekilde düzgün avlanan çok eski bir avcıdır daha sonra memleketi Ordu"ya gelerek ticaret hayatına atılmıştır.

 

         Başkan Kadir Engin bir dönem daha başkanlık yapmak, yarım kalan bazı projelerini tamamlamak istediği söyleyerek Mehmet Şahin"in de rızasını alıp  Başkanlığa bir dönem daha uzatmak  istediğini belirterek  Mehmet Şahin"i de yönetim listesine almak istediğini söyler.

 

           Mehmet Şahin Kadir Engin"in bu isteğini Ekrem Akdeniz"inde araya girmesini   kırmayarak kabul eder. El sıkışırlar Engin"in işyerinden ayrılırlar.

       Fakat bütün bunlara rağmen Cumartesi günü Genel kurulun yapılmasına bir saat kala Mehmet Şahin yönetim kurulu listesinde isminin olmadığını öğrenir.

 

       Mehmet Şahin  Başkanlığa adaylığını koymamasını rica ettiği Kadir Engin"den kendisine söz verdiği halde yönetim kurulu listesine dahi almadığını duyunca çok üzülür Kadir Engin"in kendisine verdiği centilmenlik sözünün , Avcı sözünün ne kadar aldatmaca  olduğunu çok geç anlamıştır ama iş işten de geçmiştir.

 

         Böylelikle de Avcı ve Av yine değişmemiştir.

          Mehmet Şahin  oyunu da kullanmadan son bir kez Engin"le yüz yüze  konuşarak..! genel kurul salonunu terk eder. Avcı Ekrem Akdeniz"de bu yanlış yapılan olaydan çok rahatsız olduğunu Avcı  Kadir Engin"e söyler..

           Yapılan oylamada Kadir Engin tek listeyle  çok arzu ettiği başkanlığa yeniden getirilir. Genel kurulda Ordu Avcılar derneği Başkanı Kadir Engin"in girişimleri sonucu Karadenizli avcılar Karadeniz Av ve Doğa federasyonu adı altında birleşir. Feredasyon"un merkezi de Ordu olur.

 

      Tek listeli  Kadir Engin Başkanlığındaki  Avcılar ve Atıcılar derneğinin yeni yönetim kurulu da şu isimlerden oluşur :

   Hakan C.Aydın, Hasan Kaya Furtun, Zekai Demir,İbrahim Mağden.

        

          

        

   YORUMSUZ MU…!

 

 Cumhuriyet Halk Partisi CHP"nin  Ordu Belediye Başkan adayı Avukat Kenan Çebi"nin Kanal 52 televizyonunda geçen akşam Ordu projelerini ve açıklamalarını dinledikten ve ertesi gün bir gazetemizin “ CHP, Torun"u Destekleyecek” manşet haberini okuduktan sonra siz seçmen olsanız ne düşünürsünüz.

          Ayrıca CHP adayı Avukat Kenan Çebi"nin düşürülmek istendiği konumda olmak istermisiniz..?

           Kimse istemez….!

          Gazetedeki manşet haberin yorumu açık ve net bir şekilde Ordu"da 29 Mart Belediye seçimine çeyrek kala okuyucusuna bu şekilde duyuruluyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ın Eskişehir ve Ordu mitinglerini iptal ettiğini haberini de düşündüğünüzde gazetenin haberi yeterince okuyan seçmen üzerinde etkileyici olur.

        Yapılmak istenen de budur.

         İyi güzel de  CHP Başkan adayı Kenan Çebi"yi Ordu Belediye Başkan adayı olarak göstereceksiniz ondan sonra hani bir söz vardır da aksini söyleyip derenin ortasında at değiştireceksiniz..!

        Hani “dereyi geçerken at değiştirilmezdi..”öyle söylenirdi..!

          Bu haberi Çarşamba günü veren  gazetenin  manşetine Cumhuriyet Halk Partisinden bir açıklama gelmeli diye düşünüyordum.

             Kenan Çebi mücadelesini verdiği Ordu başkanlık seçiminde nasıl tavır alacak nasıl bir açıklama yapacak,veya gazetenin haberine nasıl tepki koyacak..! 

          Bu tür haberlerden ve söylentilerden  etkilenecek olan seçmenlerin  dışında çoğu bilinçli seçmen kararını vermiştir. Asılan parti bayrakları posterler dağıtılan el ilanları ve büroşürlerin kararını vermiş partililer  üzerinde fazla etkili olacağını da sanmıyorum.

          Kararsızları belki…

           Siz siz olun hiç değilse sağlam kimliklerinizle seçmen kağıdınızdaki yerleri yazılı sandık başına gidin. Vatandaşlık görevinizi yerine getirin, oy hakkınızı kullanın.

            Bunu mutlaka yapın…

            Ne zaman ?..

             29 Mart Pazar günü

 

Önceki ve Sonraki Yazılar