Şair Ali Öztürk

Şair Ali Öztürk

ZOR DOSTUM ZOR

AKP  Ordu Belediye Başkan adayını nihayet açıkladı.

             Temayül yoklamaları, istişareler ve anketler sonucunda,dört aday adayından Ayşe Bahar Çebi"yi tercih etmişler.      

             Ayşe Bahar Çebi, orta ve lisans öğrenimini ülkemizin en seçkin okullarında tamamlamış, bir çok kurumda yöneticilik yapmış, önceki dönemlerde on yıl belediye başkan yardımcılığı görevini  yürütmüş ;bunun yanında bazı sivil toplumlarında aktif görevlerde bulunmuş  çağdaş ve karizmatik  bir bayan olduğu kadar mütevazı biri olarak, adaylık  için en doğru tercih olabilir.

            Ancak, aday seçilme şekli bu şekilde olmamalıydı bence. Siz,içlerinden biri, partinin yıllarca il başkanlığı yapmış  dört aday adayını kamuoyuna deklare edip bunlardan birini seçtiğinizde, diğerleri her ne kadar, önceden sonuca katlanacaklarını belirtmiş olsalar da, seçilmemiş olmalarının burukluğunu mutlaka yaşacaklardır.

            Onlarla birlikte  yakınları  ve sevenleri de muhakkak ki aynı duygular içinde olacaklardır.

            Ayşe Bahar Çebi, ODTÜ  Endüstri  Mühendisliği mezunu olabilir ama diğerleri de, belediyecilik için geçerli olan mimar ve mühendislik gibi mesleklere sahip kişilerdir.

            Bilhassa Fatih Han Ünal"ın, yıllarca il başkanlığı yapmış biri olarak prestiji de dikkate alınmalıydı, bu tercih yapılırken.

            Bence , Ordu gibi herkesin hemen hemen birbirini tanıdığı bir kentte aday tespiti yapılırken,  aday adaylarını kamu oyuna deklare etme yoluna gidilmeyip parti içi istişareler yoluyla aday olmak isteyenlerden biri, diğerleri ikna edilerek veya rızaları alınarak  tercih yoluna gidilseydi daha yerinde bir uygulama olur ve kimse de bir burukluk yaşamazdı..

            Ayşe Bahar Çebi, bugünkü koşullar dikkate alındığında, kazanılması bir hayli zor bir  yarışa girmiştir.

            Bu koşullarda iktidar partisinin adayı olması ,kendisi için bir avantaj değil tam bir dezavantajdır.

            Zira, Ordu ekonomisinin temel kaynağı olan   fındık,borsada  son yılların en düşük değerinde  işlem görmektedir. Bu da üretici kadar esnaf ve diğer halk kesimlerini olumsuz olarak etkilemektedir.

            AKP iktidarı, Ordulu  iki  bakan ve milletvekiline rağmen, Ordu için maalesef hiçbir mega projeyi gerçekleştirememiştir.Bunlardan, en önemlisi olan havaalanı projesi askıda kalmıştır.

            Partizanlık anlayışının boyutları ise, Ordu sınırlarını aşarak Başkent Ankara"daki  Orduluları da etkiler hale gelmiş; onları , 15 yıl aralıksız  hizmet yaptıkları vakıf  binasından  polis nezaretinde atma cüretini göstererek rencide etmiştir.

            AKP"li  İl Meclisi başkan ve üyeleri, hiçbir siyasi eğiliminin güdümünde olmayan vakfa bile tahammül edememişlerdir..

            Diğer taraftan DSP adayı bugünkü başkan Seyit Torun"un ise, halkın çoğunluğunun teveccüh ve sevgisini kazanmış biri olması bu yarışı,Ayşe Bahar Çebi"nin kazanma şansını  daha da zor hale sokmaktadır.

            Nitekim, ister bahar olsun ister yaz:

           Zor dostum zor, bu şartlarda seçilebilmek

           Böyle bir ortamda, seçmeni ikna edebilmek !

 

            Şayet, Bahar hanım zoru başarırsa  onu ilk kutlayanlardan biri de ben olacağım.Zira bu başarı, kutlanmaya değer olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar