Şair Ali Öztürk

Şair Ali Öztürk

BALONCU

BALONCU 

      Şişirdiği balonlarının hepsini bir ipe bağlayan baloncu, sokağın başından var gücüyle bağırır,

      -Baloncu geldi…Baloncu !  bebeler balonnn !

      Bu sesi duyan küçük Alican, mutfakta yemek yapan annesine seslenir,

    -Annee ! Melih Amca gelmiş…Bana balon alsana ! 

HAYALİ FATİH HAN BEY 

      AKP "nin belediye başkanı aday adaylarından Fatih Han Ünal, “Belediye Başkanı olursam hayalimdeki Ordu"yu kuracağım” diyor.

      Hayalindeki Ordu"yu kurabilir mi bilemeyiz ama, biz Başkent Ankara"daki Ordulular, onun vakıf binasının satılmasıyla ilgili İl Genel Meclisi Kararını savunurken, sarf ettiği sözler

hafızalarımızdan silinmiş değil.

      Biz Başkentteki Ordululardan, her ne kadar Ordu"da oy kullanmasak da,  Orduluların  başkent gibi mega kentte birlik ve dayanışmasıyla kültürel etkinlerini sürdürmeyi misyon edinmiş vakfına karşı olumsuz yaklaşım gösteren bir kişiyi, belediye başkanlığı seçimlerinde desteklemeleri için bir tavsiyede bulunmamız  beklenemez.. 

Bİ TAS ÇORBA DE LUXE 

      Atlıhan Otel, Ordululara hizmet amacıyla güzel bir restoran açmış:

      Bİ TAS ÇORBA DE LUXE

      Öncelikle,çorba ağırlıklı güzel bir mekan görümümdeki bu restoran için  girişimcilerini kutluyor ve bol kazanç diliyorum.

      Ancak, restoranın adının sonuna “de luxe” sözcüğünün eklenmesi  bana göre pek uygun olmamış.

      Bu da bir çok işyerine, öz Türkçe kelimeler yerine yabancı kelimelerle isim vermeyi tercih etmemize neden olan kültür emperyalizminin bir neticesi olsa gerek. 

SİTEM 

      İstikbal Gazetesinden Temel Aşar kardeşimizi bir çok konuda, cüretkarca ve haklı olarak yazdığı yazılardan dolayı hep takdir etmişimdir.

      Ancak ne var ki, bazı kişileri devamlı yüceltirken bazılarını karalamasının, ne derecede uygun olduğunu sorguladığım için  bana sitem etmekte.

      Ben eleştirdiği kişilerden birini,  o eleştirileri hak etmeyecek bir kişi olarak tanıdığımı belirtmiştim sadece…

      Madem ki böyle bir eleştiri için bana sitem ediyor; o zaman ben de kendisine  şunu söylemek isterim:

      Başkent Ankara"daki Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfının, hizmet binasından atılmasına yönelik karar ve girişimlere karşı duyarsız kalan  Ordulu bakan ve milletvekilleri ile Ordu"daki,  başta Ticaret Odası olmak üzere, sivil toplum örgütlerini neden hiç eleştirmemekte.

      Başkent gibi bir mega kentte, köylerin bile birlik ve dayanışma; kültürel etkinlerini sürdürebilmeleri amacıyla, vakıf veya dernek  statüsüne tabi örgütleri varken Ordu"nun var olan vakfının varlığına karşı yapılan bu girişim, Ordu"nun bir basın mensubu olarak kendisini hiç mi ilgilendirmiyor.

      Mahallemizin çocuğu, sevgili kardeşimi gözlerinden öper ve vakıf konusunda da yanımızda görmek istediğimi belirtirim.

        
 
 
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar