Zanaatkârlardan KABAN'a  Ziyaret

Zanaatkârlardan KABAN'a Ziyaret

Ordu El Sanatları Derneği Başkanı İhsan GÜRDAL Başkanlığındaki el sanatları ustaları, el sanatlarının geliştirilmesi ve değerlendirilmesi konusunda Vali Ali KABAN'dan destek istediler.

Zanaatkârlar Vali Ali KABAN'ı Ziyaret Etti

Ordu El Sanatları Derneği Başkanı İhsan GÜRDAL Başkanlığındaki el sanatları ustaları, el sanatlarının geliştirilmesi ve değerlendirilmesi konusunda Vali Ali KABAN'dan destek istediler.



Vali Ali KABAN da ziyarette yaptığı konuşmada, “Zanaatkarlarımızı çok önemsiyoruz. O"nun için de onların her türlü çalışmalarına katkıda bulunacağız ve destek olacağız. Valiliğimizin web sayfasında “Ordulu Zanaatkarlarımız” adıyla özel bir bölüm oluşturup, bu bölümde ilimizde yetişen zanaatkarlarımızın adını ve eserlerini yaşatacağız. Onları buradan Dünyaya tanıtmaya çalışacağız. Diğer taraftan zanaatkarlarımıza rahat çalışabilecekleri bir atölye ve eserlerini sergileyebilecekleri, pazarlayabilecekleri bir teşhir salonu oluşturmak için girişimlerde bulundum. Bunun için mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan bir binanın zemin katını El Sanatları Derneğine tahsis edip, “İhsan Gürdal El Sanatları Merkezi” ne dönüştürmek için çalışmalarımız devam ediyor. Kısa sürede zanaatkarlarımızı güzel bir mekana kavuşturmuş olacağız.”diyerek, zanaatkarlarımızın her zaman yanında olacağını ve onların sorunlarıyla yakından ilgileneceğini de ifade etti.



El Sanatları Derneği Başkanı İhsan GÜRDAL da ziyarette yaptığı açıklamada, “Sağolsun Sayın Valimiz ne zaman kendisiniz ziyarete gelsek bizleri çok sıcak bir ilgiyle karşılıyor. Bizlerle yakından ilgileniyor. Bizlerin taleplerine çok olumlu bir yaklaşımı var. Zanaatkara değer veren bir Valimiz var. Bu da bizi ilerisi için çok ümitlendiriyor. El sanatlarıyla ilgili Sayın valimizin de çok ciddi projeleri var. İnşallah bunlar gerçekleşir. El sanatlarımız hak ettiği değeri görür. Sayın Valimizin söz verdiği atölye ve teşhir yerimiz tamamlandığında daha iyi şartlarda çalışma imkanına kavuşmuş olacağız. Sayın Valimizin bizlere karşı yaklaşımı ve duyarlılığından dolayı kendisine müteşekkiriz.”diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.