Yaz Etkinlikleri;Kano ve Paraşüt

Yaz Etkinlikleri;Kano ve Paraşüt

Mor Beyaz Spor Kulübü de 14 Nisan 2010 tarihinde Vali Orhan DÜZGÜN’ne yaptığı ziyarette konuyu yeniden gündeme getirmişti. O ziyaret sırasında 1 Mayıs 2010 tarihinde “1. Deniz Şenlikleri” adıyla Kano ve Rafting Yarışmalarının düzenlenmesi yönünde Mor Beya

Ordu'da, Kano ve Yamaç Paraşütü Etkinliği

 

Turizm kenti olma hedefindeki Ordu’da, Vali Orhan DÜZGÜN’ün desteğiyle “1. Deniz Şenliği” etkinlikleri kapsamında Su Kanosu ve Rafting yarışmaları düzenlendi.

Geçtiğimiz yıl Türkiye Kano Federasyonu ile Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Kano Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası yıldız bayanlar kategorisinde birinci seçilen Hira ÖZİŞ, 10 Mart 2010 tarihinde Vali Orhan DÜZGÜN’ü ziyaret ederek, kano sporuna destek vermesi talebinde bulunmuştu.

 

Mor Beyaz Spor Kulübü de 14 Nisan 2010 tarihinde Vali Orhan DÜZGÜN’ne yaptığı ziyarette konuyu yeniden gündeme getirmişti. O ziyaret sırasında 1 Mayıs 2010 tarihinde “1. Deniz Şenlikleri” adıyla Kano ve Rafting Yarışmalarının düzenlenmesi yönünde Mor Beyaz Spor Kulübüne öneri götüren Vali Orhan DÜZGÜN’ün bu önerisinin de Mor Beyaz Spor Kulübünce olumlu  karşılanması üzerine “1. Deniz Şenlikleri” Kano ve Rafting Yarışmaları düzenlendi.

Ordu ve Rize'den gelen kanocu sporcular ile rafting sporcuları arasında bay – bayan minikler, gençler ve büyükler kategorilerinde gerçekleşen etkinliğin bu yıl ki amacının öncelikli olarak tanıtım olduğu bildirildi.

Ordu Valiliği, Ordu Belediyesi ve Mor-Beyaz Spor Kulübü ortaklığında gerçekleşen etkinlik, Ordu limanı ile Ayışığı Düğün Salonu mevkisine oluşturulan parkurda gerçekleştirildi.

Her iki dalda toplamda 60'a aşkın sporcunun katıldığı etkinlikte yarışma sonrası dereceye giren sporcuların madalyaları, Vali Orhan DÜZGÜN, Belediye Başkanı Seyit TORUN, Kano Federasyonu Üyesi Şafak TATOĞLU ve diğer protokol mensuplarınca verildi.

Düzenlenen etkinliğin gelecek yıllarda geleneksel hale getirerek bu daldaki sporcuları Ordu'da buluşturmaya devam edeceğiz diyen Ordu Kano İl Temsilcisi Halil ÖZİŞ, şu açıklamada bulundu: “Bu yıl ki amacımız öncelikli olarak bu sporları Ordululara tanıtmak ve bundan sonraki yıllarda yapacağımız etkinliğin ilkini yapabilmek ve başarmaktı. Ordu ve Rize'den 60'a aşkın sporcu Ordu denizinde buluşarak bu sporu tanıtmaya çalıştılar. Bence de başarılı oldular. Çünkü halkın ilgisi bu spora oldukça yoğundu. Bütün sporculara verdikleri emeklerinden dolayı teşekkür ederim.”

Deniz Kanosu ile Deniz Rafting'ini Ordu'da buluşturan kişinin başta Vali Orhan DÜZGÜN olduğunu da ifade eden ÖZİŞ, “Kendisi bir turizmci olarak bu etkinliğe öncü olmuştur. Ordu'nun denizinin olduğunu ancak bunu yeterince değerlendiremediğini her fırsatta söylemiştir. Artık bundan sonra Ordu'nun denizi en iyi şekilde değerlendirilecek. Bu konu da herkese söz veriyoruz. Bundan sonra her fırsatta kano ve rafting sporu Ordu'da gerçekleşecek.” diye konuştu. ÖZİŞ, gelecek yıllarda Ordu'nun bu spor dallarında Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda ev sahipliği yapması için şimdiden aday olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Belediye Başkanı Seyit TORUN da Boztepe’den yamaç paraşütü ile atladı .

Öte yandan, Türkiye Hava Sporları Federasyonu Üyesi Peksever MÜDERRİSOĞLU’na da 1 Mayıs 2010 tarihinde ilimizde geniş kapsamlı bir yamaç paraşütü etkinliği düzenlenmesi teklifi götüren Vali Orhan DÜZGÜN’ün bu önerisi üzerine Ordu Valiliğinin misafiri olarak değişik illerden Ordu’ya gelen yaklaşık 30 kişilik yamaç paraşütü sporcusu, Boztepe’den yaptıkları atlayışla Ordu’nun eşsiz doğası üzerinde sergiledikleri birbirinden güzel görüntülerle izleyenleri kendilerine hayran bıraktılar.

Bu arada Belediye Başkanı Seyit TORUN da Boztepe’den yamaç paraşütü ile atladı .

Yapılan etkinlikleri, Kültür ve Turizm Bakanlığınca ilimizde düzenlenen 19. Müze Çalışmaları ve Kurtarma Kazıları Sempozyumu ile Müze Müdürleri Toplantısına katılanlar ve turizm yatırımları için gezi ve incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen TÜRSAB üyeleri de ilgiyle izledi.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.