Taşa Şekil  Veren Ordulu

Taşa Şekil Veren Ordulu

El sanatı ustası Mustafa Sabri GÖZÜKAN, kara fındık ışkınından liflerini ayırarak yaptığı birbirinden güzel hasır örme sepetleri, ahşaptan ve taş oymacılığı ile yapılan eşsiz kalın zincirlerlerden oluşan eserlerini, ahşabı ve taşı yontarak yaptığı Ordu fi

Ordu'nun yetiştirdiği en ünlü el sanatları ustalarından birisi olan örgü ve taş oyma ustası Mustafa Sabri GÖZÜKAN, Vali Orhan DÜZGÜN"ü Makamında ziyaret etti.

88 yaşındaki el sanatları ustası, birbirinden değerli eserlerini Vali Orhan DÜZGÜN"e tanıttı. Uzun ömrünü sanata borçlu olduğunu söyleyen örgü ve taş oyma ustası Mustafa Sabri GÖZÜKAN, “Tarım Kredi Kooperatif müdürlüğünden emekli oldum. Sanata çok meraklıyım. Günlerimi dolu dolu geçiriyorum. Her türlü el becerilerini zevkle yaparım. Uzun ömrümü sanata borçluyum” dedi.

El sanatı ustası Mustafa Sabri GÖZÜKAN, kara fındık ışkınından liflerini ayırarak yaptığı birbirinden güzel hasır örme sepetleri, ahşaptan ve taş oymacılığı ile yapılan eşsiz kalın zincirlerlerden oluşan eserlerini, ahşabı ve taşı yontarak yaptığı Ordu figürlü özel tasarımı Vali Orhan DÜZGÜN"e sundu.

Fındık ışkınından özenle yaptığı pek çok özel sepetleri, Kültür Bakanlığından daha önceleri Mansiyon ödülü alan Mustafa Sabri GÖZÜKAN"ın Postanenin karşısındaki dinlenme alanında yekpare kütükten oyulmuş tek parça zincir ve fındık figürü teşhir edilmektedir.

Vali Orhan DÜZGÜN, el sanatları ustası Mustafa Sabri GÖZÜKAN"ın el emeği göz nuru eserlerinin büyük bir beğeniyle inceleyerek, “İyi ki sizler varsınız. Sizler olmasanız böylesine güzel eserleri görme, tanıma imkanımız olmayacaktı. Size sağlık, sıhhat ve uzun ömür diliyorum. Sağlıklı olarak bu eserleri üretmeye devam etmenizi diliyorum. Bu eserler, Ordu"nun tanıtımı için de çok önemli eserler. Bizler de bundan sonra daha çok el sanatlarımıza ve sanatçılarımıza sahip çıkarak onların üretim yapmalarına imkan sağlayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.