Polisler sahnede !

Polisler sahnede !

Ordu Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan polislerin kurduğu koronun verdiği Türk sanat müziği konseri ayakta alkışlandı.

Yaklaşık 4 ay önce sanat müziğine gönül veren polislerin bir araya gelerek oluşturduğu ve üst makamların da destek verdiği 'Türk Sanat Müziği Korosu', ilk konserini polislere verdi. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konseri başta Ordu Emniyet Müdür Vekili Olcay Tosun, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve amirleri eş ve çocuklarıyla birlikte izledi.

Üç bölümden oluşan konserde polislerden oluşan koro, rast ve hicaz makamında şarkılar seslendirdi. Konserde Çevik Kuvvet Şube Müdürü Metin Şenol Kanun çaldı.

Ordu Musiki Cemiyeti'nden şef Ali Karahan'ın yönettiği konserde polis korosu rast makamında 'Bahar Gelir Bülbüller Öter', 'Eski Dostlar', 'Bir Gönül Vardı Bende', 'Darıldın mı Gülüm Bana', 'Ağlama Değmez Hayat', hicaz makamında ise 'Nasıl Geçti Habersiz', 'Gönül Penceresinden Ansızın Bakıp Geçtin', 'Şu Gelen Atlı mıdır', 'Yar Saçların Lüle Lüle' ve 'Yürü Dilber Yürü' şarkılarını seslendirdi.

Konserde Çevik Kuvvet Şube Müdürü Metin Şenol, 'Bir Gönül Vardı Bende' şarkısını solo olarak seslendirirken, polis memurları İlker Teke, Fevzi Çakmak, Burcu Bayırcı ve Volkan Gül diğer şarkılara solistlik yaptı. Koro, tüm şarkıları seslendirdikten sonra finali 'Polis Marşı' ve 'Onuncu Yıl Marşı' ile tamamladı.

Konser sonunda koro ekibine bir buket çiçek takdim eden Ordu Emniyet Müdür Vekili Olcay Tosun, bu koronun polis tanımını değiştirdiğini söyledi. Polis denilince 'eli kelepçeli, coplu ve asık suratlı bir insan' tanımı yapıldığına dikkat çeken Tosun, "Ama bu arkadaşlarımız gösterdiler ki, polisin aklıyla kalbi uyum içerisinde olan, kalbi ve aklıyla görev yapabilen, bu ruhun altında çok ince düşünceli, çok yufka yürekli insanlar olduğunu gösterdi. Bu burada bitmesin devamı gelsin istiyorum.

Çünkü bu cevherlerimizi, bu kadar değerli arkadaşlarımızı sevgili Orduluların da görmesini arzu ediyoruz. Hatta birkaç ili kapsayan Türkiye turnesi neden olmasın" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.