Ordu'da Türk dünyası esintisi

Ordu'da Türk dünyası esintisi

Ordu Sanatevi'nin (ORSEV) davetlisi olarak Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde adeta Türk dünyası rüzgarı esti

Kurulduğu 2000 yılından bu yana 800'den fazla konser veren Ankara Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Ordu'da muhteşem bir konser verdi.
Ordu Sanatevi'nin (ORSEV) davetlisi olarak Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde adeta Türk dünyası rüzgarı esti. Anadolu dışındaki Türk topluluklarında çalınan çalgıların ezgileri eşliğinde aslen Ordulu olan devlet sanatçısı İrfan ve Cem Gürdal kardeşler, Orta Asya'da söylenen halk türkülerini seslendirdiler. Yeryüzünde Türk dilinin konuşulduğu bütün bölgelerin geleneksel müziklerini araştırarak notaya alan ve bu birikimlerini konser, TV, radyo programları, yurt içi ve yurt dışı
konserlerle kamuoyuna sunan İrfan ve Cem Gürdal kardeşler, Türk dünyasında kullanılan dombıra, simkopuz, rübab, dutar, tar, garmon, gicek, temir kopuz, komuz, morin huur, bizançi, çetigen, santur, çenk, sıbızgı gibi çalgıların ezgileri eşliğinde dinleyicilere unutulmaz bir 'Türk dünyası rüzgarı' estirdi.
Konseri Belediye Başkanı Seyit Torun ve eşi Nermin Torun, Kültür ve Turizm İl Müdürü Erkan Gülderen, İrfan ve Cem Gürdal'ın babası İhsan Gürdal ve eşi, daire müdürleri ve kalabalık bir sanatsever topluluğu izledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.