Ordu tiyatro festivali Pazartesi başlıyor

Ordu tiyatro festivali Pazartesi başlıyor

Ordu Belediyesi ve Türkiye Opera ve Bale Vakfı (TOBAV) işbirliği ile düzenlenen Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, pazartesi günü başlıyor.

Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, bir hafta sürecek olan festivale yerli ve yabancı 14 grubun katılacağını belirtti. Festivalin dolu dolu geçeceğini belirten Karadağ, festivalin pazartesi günü kortej yürüyüşü ile başlayacağını kaydetti.

Aynı gün Samsun TAB Sanat Bale Okulu" nun gösterisi ile Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin 'Hacivat ve Karagöz' oyununu sahneleyeceğini ifade eden Karadağ, aynı akşam tüm ekiplerin yemekte buluşacağını vurguladı.
Karadağ, şu bilgileri verdi: "Festivalin ikinci günü İstanbul ART Tiyatrosu' nun 'Arkadaş' oyunu ile Akbank Tiyatrosu' nun 'Kukla' adlı oyunları sahnelenecek.

Üçüncü gün ise Portekiz grubunun 'Mega Giga Fruiti Byte Jack Pote!!!', Eti Çocuk Tiyatrosu' nun 'Alis Harikalar Diyarında" ve İtalya grubunun Sırrı Paşa Caddesi üzerinde 'Barok Öneriler' adlı oyunları sahneye konulacak.

Dördüncü gün ise Ukrayna grubunun 'Kaplan Petrik' ve Konya Devlet Tiyatrosu'nun 'Midasın Kulakları' oyunları izleyicilerle buluşacak. Beşinci gün ise Ankara Sanat Tiyatrosu' nun 'Asteriks ve Oburiks' ile Rusya grubunun 'Beyaz Ay Masalı', altıncı gün Sırbistan grubu 'Kumul ve Bulut' ile Çankaya Belediye Çocuk Tiyatrosu' nun 'Pippi Uzunçorap' oyunlarının ardından yedinci gün Hollanda grubu 'Oyuncu Kuşlar' oyunu ile TRT Trabzon Çocuk Korosu' nun programının ardından festival sone erecek. Festivaldeki oyunlar, Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT) ile Atatürk Kültür Merkezi (AKM) salonları ile Sırrı Paşa ve İsmet Paşa caddeleri üzerinde sahnelenecek."

"KÜLTÜR MERKEZİ ŞART"

Ordu'da sanat ve tiyatronun her geçen gün taraftar topladığını ve artık salonların yetmediğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, kültür merkezinin elzem bir ihtiyaç haline geldiğini vurguladı. Salon yetersizliği sebebiyle festivale gelen yerli ve yabancı grupların günde 2 veya 3 oyun oynayabildiklerini belirten Karadağ, yeterli bir salon olması halinde bunun 5-6 oyuna çıkacağını kaydetti. Karadağ, "Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Ordu Kültür Sarayı'nı yaptırmasını istiyoruz.

 Ordu kültür ve sanat kabuğunu kırmıştır. Ayrıca dışardan gelen grupları barındırmak için otel sıkıntısı yaşıyoruz. Ordu kültür ve turizm alanında kabuğunu kırmak üzeredir. İlgililer bu tabloyu görmelidir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.